5.5.2013

Autenttista Kiinalaista


Ni Hao!

Kiinanmuuri kutsuu! Tuli erittäin pikakomennus Kiinaan ja lähden tutustumaan mm. sikäläiseen ruokatarjontaan, siinämäärin kuin vapaa-aikaa jää. Kiinalainen ruoka ei ole ollut kovin lähellä sydäntäni aiemmin, mutta lähden avoimin mielin katsomaan mitä Pekingiläinen keittiö tarjoaa. Voiko oikeastaan tuon kokoisesta maasta sanoa Kiinalainen keittiö? Maassahan on lääniä ja populaa siinämäärin että oksat pois. Guangzhoun keittiö lienee täysin erilainen Pekingiläisestä? Periaatteessa sama juttu kuin vertaisi eteläitalialaista keittiötä ja rössypottua. Vorssalaista veripylsyä ja tapaspöytää?

Onko kellään viimehetken käytännönvinkkejä ekaa kertaa Kiinaan matkustavalle?

2.5.2013

Pesän rakennukseen, Tampere!

Mille maistuisi asuminen EU:n suojelemassa perinnemaisemassa Vesilahdella, 30 minuutin päässä Tampereen keskustasta?

Takapihan kasvihuoneessa kasvatat niin paljon paprikoita, chilejä tomaatteja ja yrttejä kuin vain jaksat syödä.Kasvimaalta saat juurekset, hedelmäpuista kirsikat, kriikunat, omenat ja päärynät.

Villivadelmat saat myös suoraan puskasta ja ryytimaalta saat kaikki tarvitsemasi monivuotiset perusyrtit. Kaikki kastelet luonnollisesti puhtaalla kaivovedellä ilmaiseksi jolloin ei tarvitse käyttää kunnallistekniikan vettä.

Silmäsi lepää valmiiksi rakennetulla pihalla, joka on rakkaudella rakennettu ja löydät sieltä satoja kukkasipuleita ja perennoja jotka harkitusti kukkivat läpi kasvukauden.

Suojaisan ja valoisan takapihan rajoittuessa metsään on luonnollisesti hyvät marja- ja sienimaastot lähellä ja peuran- sekä hirvenmetsästyskin onnistuvat lähiseudun metsästys-seuroissa. Lähistöllä on myös useita suoramyyntitiloja joista voit ostaa tarvitsemiasi luomuraaka-aineita. Takassa kypsennät mukavasti halutessasi avotulella ruokaa ja takapihalla on hyvä grillailla Weberillä vuoden ympäri! Keittiö on tarkoin ja harkitusti suunniteltu erittäin toimiva ja laadukas kokonaisuus joka toimii erinomaisesti ruoanlaiton ehdoilla.

Kaikki tarvitsemasi palvelut kouluista ja terveydenhoidosta (ilman viikkojen jonoja!) kauppoihin ja liikuntamahdollisuuksiin löytyvät noin kilometrin säteeltä, mutta halutessasi pääset Tampereelle nopeasti omalla autolla tai linja-autolla ja pääset lähistöltä myös junaan. Hämeenlinna on lähes yhtä lähellä.  

Tutustu virtuaaliesittelyyn täällä ja vieraile http://www.skv.fi ja tule esittelyyn Sunnuntaina 05.05. klo 12:30-13:00 ja tee unelmistasi totta.

Muuta Maalle!