11.6.2012

Weberissä grillattua pizzaa.

French toast aamiainen
Viikonloppu kuluikin iloisesti erilaisissa haastavissa ruokatehtävissä.


Lämmittelynä Breakfast battle; rouvan tekemät Banana walnut muffinit ja itsetehty granola/mysli vs. French Toast vaniljakreemillä, marjoilla ja reilulla vaahterasiirapilla.


Main event; pyydettiin naapureita grillailemaan ja maistelemaan hieman viinejä. Pöytään pääsi Weberin kautta marinoitua possun sisäfilettä, marinoituja kanavartaita, grillattua halloumia, Bruschettaa ja kylmänä raikas tomaatti-maissi-rucolasalaatti, Oliiveita, oliivileipää, perunasalaattia ja lohisalaattia. Jälkkäriksi Suklaamuffinsseja kreemillä ja mansikoilla sekä raparperipiirakkaa.

Suklaa muffinssi

Alkumaljana luonnollisesti itsetehtyä Limoncelloa, mukavan marjainen (mansikkainen) Pannierin rose d'Anjou 2011 (yleensä en juo roseta, mutta tämä on harvinaisen hyvä), Toro 2011 ja Viña Albali Gran Reserva 2004 ruokien kera, jälkkäriksi mylläsin hyvää Molinarin kahvia ja Lungarottin Nocino pähkinälikööriä.


Post scriptum, Weberissä pizzaa. Kuten kerroin ostin pizzakiven jolla taittuu pizza myös grillissä.

Grillattu pizza jossa
suolainen ja makea
mukavassa balanssissa.
- Tee tavallinen ohutpohja
- Lisää hyvä tomaattikastike (pyrettä, tomaattipestoa, sokeria, suolaa, pippuria ja oreganoa)
- Lisää päälle kerros emmentalia, karamelisoitua sipulia, suolaista ilmakuivattua kinkkua (speck), tomaattia, oliivia ja toinen kerros emmentalia.
- Grillaa kuuman pizzakiven päällä kunnes pizza on valmis
- Lisää päälle vielä villirucolaa ja valkosipuliöljyä ja anna hetki levähtää kylmällä lautasella niin pohja rapeutuu.

Ja jauhota se pizzakivi kunnolla ennenkuin laitat pohjan sen päälle, muuten tarttuu kiinni. Ja käytä brikettejä, älä lehtipuuhiiliä.

PPS: mukavaa, nyt saa jo kaikki tarvitut yrtit omasta maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti