14.2.2014

Chililihapiirakat

Olen aina miettinyt että lihikset olisi haastavia, mutta tämä ainakin natsaa hyvin ja on aika helppo.

Eli, grillikautta odotellessa chililihapiirakat

Taikina

6 dl kevytmaitoa
25g kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruokosokeria
2 rkl suolaa
12 dl vehnäjauhoja

- Liuota hiiva 40'C maitoon
- Lisää joukkoon öljy, suola ja sokeri ja sekoita
- Alusta 3 osassa jauhot maidon sekaan, vaivaa hetki ja laita kulho vedottomaan paikkaan (esim mikro) kohoamaan tunniksi

Täyte
800g sikanautaa
1 sipuli
1,5dl puuroriisiä (tai risottoriisiä)
2 tuoretta chiliä (itse käytin rocotoja)
1 suolakurkku
2 keitettyä kananmunaa
oliiviöljyä

Keitä riisi runsaassa vedessä al denteksi
- Pilko sipuli ja paista jauheliha. Jauski saa olla hieman suolaisen puolella, tai ihan oman maun mukaan (soijaa, soosissa grillimaustetta, mustapippurirouhetta ja 1 rkl ketsuppia)
- Pilko chilit, suolakurkku ja keitetyt kananmunat noin 4 mm kuutioiksi. Lisää lihan joukkoon.
- Lisää riisi lihan joukkoon ja sekoita

- Ota taikina esille, jaa kahtia, jaa osat kahtia ja jaa osat kahtia. 12 pikku palloa siis
- Kauli palloista pari milliä ohuita noin 15 cm kiekkoja
- Laita kiekon pääll pari lusikallista liha-riisi seosta, taita kahtia ja painele pyöreä puoli haarukan alareunalla kiinni
- Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia
- Ota piirakat uunista ja viimeistele paistamalla erittäin kuumassa pannussa reilussa oliiviöljyssä kunnes kullan keltaisia (30 sekuntia)
- Laita piirakat talouspaperin päälle ja pyyhi liika rasva pois. Tätä paistoa ei ole pakko tehdä, mutta mielestäni viimeistelee uunirapean kuoren hieman pehmeämpään kuosiin.

Anna jäähyä hetki ja nauti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti