25.9.2010

Vindaloo, Naan ja Lassi

Käväisin Siam Housessa ostoksilla, jossa sain kovan inspiraation tehdä hieman itämaista safkaa vaihteeksi.

Perinteinen etelä-Pirkanmaan porsasvindaloo kahdelle
2 tl chilijauhetta (vahvuus oman maun mukaan) tai 1 rkl vihreää Indian chili pickleä
1 tl jeeraa
4 neilikkaa
kanelitangon pala (1*2cm)
5 mustapippuria
½ tähtianis
inkivääriä ½ cm kiekko
4 valkosipulin kynttä
1 tl tamarindisosetta
1 rkl omenaviinietikkaa
öljyä
suolaa
1 prk tomaattipyrettä (pieni)
ruokosokeria
2 sipulia
300g viljaporsasta
½ l vettä

- jauha morttelissa neilikka, kaneli ja mustapippuri ja sekoita mukaan tamarindi, chili, jeera, raastettu inkivääri ja murskattu valkosipuli.
- Lisää seokseen viinietikka ja sekoita tahnaksi
- Leikkaa liha kuutioiksi (tai suikaleiksi)
- sekoita lihanpalojen joukkoon hieman maustetahnaa ja anna seistä 15 minuuttia.
- pilko sipulit
- Kuumenna öljy pannussa ja lisää sekaan sipuli. Ruskista sipuleita öljyssä 5-10 minuuttia, mutta ÄLÄ polta.
- Lisää sipulien joukkoon maustetahna, pari rkl vettä sekä purkki tomaattipyrettä ja anna kiehua 5 min koko ajan sekoittaen.
- Lisää lihanpalat mausteseokseen ja anna kiehua hetken.
- Lisää joukkoon vesi ja hauduta kypsäksi kannen alla (noin 1 h)
Kyytipojaksi suosittelen Naanleipää ja lassia.

Naanleivän haen kaupasta vakuumina ja lämmitän sen kotona uunissa, mutta lassi lyhyesti, 3 dl maustamatonta jogurttia jonka sekaan 1 rkl mango, persikka tjsp sosetta, lisäksi hippunen suolaa ja jääpala, sekoita ja juo.

Vindaloolle toki sopii myös keitetty riisi, tai miksei vaikka jopa paistetut perunat. Vindaloossa on parasta että vaikka se on todella herkullista jo saman tien, paranee se jääkaapissa koko ajan ja se on oikeastaan parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti