
No, mennään asiaan.
Cajunmauste
10 lehteä rakuunaa
10 lehteä Basilikaa
2 tl mustapippuria1 tl merisuolaa
1 tl sinappijauhetta
1 tl kuminaa
1 rkl paprikajauhetta
3 lehteä valkosipulia (tai tuoretta kynttä)
1½ rkl paahdettua sipulia
vajaa tl sokeria
- Kaikki morttelissa hienoksi
Mausteseoksen voi hangata suoraan lihan/kalan/kanan kylkeen, sen voi kuivata leivinpaperilla ja purkittaa tai siihen voi sekoittaa vaikka hieman majoneesia ja tehdä "Cajun" majoneesin leivänpäälle.
1 purkki tonnikalaa
paketti maustamatonta creme bonjouria
1 sipuli
1 rkl kapriksiamuutama oliivi
1 rkl majoneesi
tiraus sitruunamehua
- Silppua sipuli, kaprikset ja oliivi erittäin hienoksi ja sekoita aineet keskenään
- Anna olla hetki jääkaapissa maustumassa. Voi nauttia hetikin, mutta maku paranee koko ajan ollen seuraavana päivänä parhaimmillaan.
- Nauti hyvän leivän päällä.
Päälle raikkaaksi kruunuksi sopii pieni kasvis-salsa; yksinkertaisuudessaan paprikaa, kurkkua, makeaa sipulia tai ruohosipulia silputtuna. Tomaattia en tähän käytä ettei tahnasta tule liian vetistä. Kylkeen tuoremehua, marjoja ja hyvät kahvit.
Itseasiassa veikkaan että tuo cajunmauste-tuorejuusto-tonnikala-sipuli combo voisi toimia aika hyvinkin. Tomaattia vielä päälle tässä tapauksessa. Pitääkin kokeilla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti