3.6.2011

Bourbon BBQ soosi

Muistutan taas BBQ kastikkeista joita on hyvin helppo tehdä itsekin, erityisesti timangista Bourbon Barbequekastikkeesta, mutta tänään taas tein koko kesän riittävän satsin (3 lasipurkillista), ja ohjeesta on pakko muistuttaa. Niiiiiiin hyvää se on.


Bourbon BBQ soosi
5 dl Ketsuppi
2½ dl Ruskea sokeri
2 dl Jim Beam (Muukin bourbon/viski käy)
2 rkl Dijon
4 rkl Valkoviinietikka
4 rkl Soijakastike
2 tl Cayennejauhe
2 tl Habanerojauhe tms chilijauhe
turaus "nestesavua"


- Kaikki aineet sekaisin
- Nopea kiehautus (sekoita)
- Lämpötilan pudotus ja keitä ilman kantta miedolla lämmöllä 20 min sekoittaen


Tällä kertaa korvasin habaneron ½ tl savustetulla Naga Morich jauheella ja ryydittämään laitoin vielä 5 kuivattua Short Yellow Tabascoa (morttelissa hienoksi). Nyt on sopivasti potkua, olematta kuitenkaan liikaa "tavalliseenkaan" makuun.

Fuerza Loco! Muy Caliente!

2 kommenttia:

  1. Resepti kuullostaa hemmetin hyvältä! Voipi olla että joutuu kesän aikana testaamaan.

    VastaaPoista
  2. Jep. Tee puolikas satsi ensin kokeeksi. Takaan ettei häviä yhdellekään kaupan soosille. Itse jätin ton savuaromin veks tälläkertaa ja boostasin potkua vähän Naga Morichilla.

    Kun iskee fläsät hiiligrilliin tai pistää kaasuun mukaan foliomyttyyn vähän omenapuulastua savuaromin aikaansaamiseksi niin toimii hyvin.

    VastaaPoista