31.12.2012

Kalifornian dippimenu


Haetuimmat 23.09.2012

Los Gatosin jäätelöt. Glen Ellenin leivät. Santa Claran pool partyt. Santa Rosan quesadillat. Stanfordin dippilautanen. Siinä muutama tapahtuma jotka vaikuttivat tämän viikonlopun menun syntymään ja tähän kirjoitukseen. Kaikella on seurauksensa, ennenmmin tai myöhemmin.

Suunniteltiin jo aiemmin viikolla että eteen tuli jokin tämän tyyppinen dippi meanu, ja itselläni oli mielessä kunnon chubby dude feast grilleineen barbequeineen, mutta sää ja tarkempi pohdinta muuttivat suunnitelmia. Tuossa kelissä grillaaminen on jo turhan extreä, jopa allekirjoittaneelle.

Spinach & Artichoke Dip
Sundried Tomato spread
Nachos
Whole grilled chicken
 Grilled pastrami sandwiches

Grilled corned beef sandwiches
Grilled roast beef sandwiches

Coca Cola
 Anchor Liberty Ale
Brooklyn lager
Southern cinnamon applepie
American lemon pie
Irish coffee
 

Spinach & Artichoke Dip - Pinaatti ja artisokkadippi
Artisokkaa
Tähän ruokalajiin olemme törmänneet jokaisella roadtripillä. Kerrassaan erinomainen ja maistuva dippi joka toi ainakin itselleni ihan uuden vinkkelin koko dippi asiaan, ai se voi olla tällaistakin! Tuoreita kasviksia, juustoa, majoneesia ja täynnä makua! Erinomaista paahdetun leivän päällä, tai sitten perinteiseen tyyliin raakojen kasvisten tai maissi-nachojen dippinä. Siis dippi ilman kermaviiliä tai Ranch-pussia...

100 g tuoretta silputtua pinaattia (noin)
400 g artisokan sydämiä pilkottunna pieniksi paloiksi (noin)
100 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa (esim Philadelphia)
1 dl creme fraichea
0,5 dl majoneesia
1 murskattu valkosipulinkynsi
0,5 tl chilikastiketta
0,5 dl parmesaania
0,5 dl mozzarellaa paloiksi revittynä

- Sekoita kaikki aineet ja kypsennä uunissa 175'C 20-30 min


Sundried tomato spread - Aurinkokuivattutomaatti levite

Aurinkokuivattua
Vaihtoehto perinteiselle yllämainitulle artisokkadipille. Tämä oli itselleni vähän uudempi tuttavuus, mutta on kyllä pakko sanoa että kyseessä on helposti yksi parhaita "tahnoja" joita olen maistanut. Tämä toimii erinomaisena dippinä kyten yllä, tai sitten leivä päällä levitteenä, tai jopa kuumaan pastaan sekoitettuna! Tämä vielä maistuu entistä paremmalle (jos mahdollista) seuraavana päivänä, yön yli jääkaapissa huilattuaan. Huomaa että annoksesta tulee melko paljon levitettä.

200 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa (esim Philadelphia)
2,3 dl majoneesia
0,3 dl hienoa sipulisilppua
2 murskattua valkosipulin kynttä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja hienoksi silputtuna
0,6 dl hienoksi silputtua paprikaa
110g mozzarellaa paloiksi revittynä
1,7 dl parmesaani raastetta
0,75 dl cheddar raastetta
2 rkl tomaattipyre

- Sekoita ensin sipuli, valkosipuli, tuorejuusto ja majoneesi
- Sekoita loput aineet yksi kerrallaan mukaan
- Kypsennä uunissa 175'C 20-30 min


Grilled Sandwiches - Grillattuja leipiä

Oma versio Glen Ellenläisestä
Olen moneen otteeseen kertonut kuinka hyviä Glen Ellen Village Marketista ostamani leivät olivat, ja olen yrittänyt jäljitellä niitä aina kuin mahdollista. Olen kuitenkin todennut että samaan en tule koskaan pääsemään itse, joten olen yrittänyt virittää jotain samantyylistä omasta päästä. Ja ihan kelpo leipiä nuokin ovat.

Tärkeintä olisi löytää samanlaista sitkeäkuorista ciabatta tyyppistä leipää, mutta en ole missään muualla törmännyt vastaavaan. Lähinnä samanlaista on Fazerin leipomotiskiltä löytämäni ciabatta. Leipä vaan 10 cm pätkäksi, halki (toinen sivu kiinni) ja täytteet sisälle.


Alkuperäinen Glen Elleniläinen
- Laita ensi pohjalle reilu kerros chipotle majoneesia
- Lisää Cheddaria (parivuotta kypsytetty on parempaa) pari siivua
- Lisää pari ruokalusikallista tai pari siivua pekonia
- Lisää lihaa (kinkku/pastrami/suolaliha/paahtopaisti/kuve tms) noin sentin kerros. Älä ota paketista vaan sentin nippua, vaan taittele leikkeitä useamman kerran jotta väliin tulee hieman ilmavuutta. samalla säästät aineiden määrässä hieman, 1 cm = noin 3-4 siivua taiteltuna
- Lisää ohut tomaattisiivu
- Lisää lihaa 1 siivu
- Lisää cheddaria pari siivua
- Grillaa pannulla, parilalla tai voileipä grillissä painon alla (käytä jotain painoa tai paina itse kädellä paistamisen ajan)
Alea, Lageria, Alea...
Näiden leipien kanssa sopii erinomaisesti jääkylmä Coca Cola. Tai.

Edellisen reissun jälkeen kirjoittelin huomioistani Amerikkalaisen pienpanimotoiminnan suhteen. Mielestäni siellä tehdään tänä päivänä kirkkaasti maailman parhaat oluet, laadukkaimmat, raikkaimmat ja parhaan makuisimmat. Joten, Alkostakin löytyy joitain sangen hyviä jenkkioluita kuten Anchorin tuotteet (sääli ettei Anchor Steamia saa, se on mielestäni pienen panimon paras merkki) tai vaikka Brooklyn Ale tai Lager. Leipien kanssa sopi ehkä paremmin Brooklynin Lager kuin Anchorin Liberty ale. Mutta parhaita pienpanimotuotteita ei riitä exporttiin, harmi, niin hyviä ne ovat.


Jälkkärit
Jälkkärinähän oli sangen usein vitriini täynnä erilaisia juusto- tai porkkanakakkuja unohtamatta perinteisiä omenapiirakoita ja Key Lime Pie henkisiä lime ja sitruuna torttuja.

Sitruunapiirakka ja omasta metsästä
marjoja.
Koska itse olen valovuosia perässä mitä tulee leivonnan saralle, talon ykkösleipuri teki herrkullisen kanelisen omenapiirakan ja vanilja jätskiä. Ohje ilmestynee sitten joskus tänne. 

Ja lisäksi tietysti hyvää kahvia, kahvin laatua ei voi kyllin painottaa. Tuolla se tuppaa (ainakin Kaliforniassa) olemaan niin kovin hyvälaatuista ja aina tuoretta. Siellä ei tarjota vähänkään aikaa pannussa väljähtänyttä sumppia!

Irkkukahviahan maistoin Buena Vistassa San Franciscossa, josta alkuperäinen resepti on tarinan mukaan lähtöisin (ei siis Irlannista, tämä on nerokkaasti markkinoitu ja keksitty drinksu). Vaikka varmasti joku Jamesonia on sumppiinsa Dublinissa livauttanutkin. Buena Vistassa on kuitenkin jotain persoonallista Irkkukahvissa, se maistuu vielä paremmalle kuin missään! Se johtuu kuulemma paikallisesta happamahkosta kermasta.

Buena Vistan Irkku.
1 rkl fariinisokeria (kukkurallinen)
6 cl Jameson viskiä
8-10 cl hyvää mustaa kahvia
löysäksi vatkattua kermaa

- Laita mukin pohjalle fariinisokeri ja viski
- Kaada päälle kahvi ja sekoita
- Kaada päälle lusikkaa pitkin nippa nappa juoksevaa kermaa/kermavaahtoa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti