15.7.2015

Pekonileipää kahdella tapaa

Moi, paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa sitten viimetekstin. Nyt alan taas hyvällä motivaatiolla ja uusilla resepteillä, joita onkin kertynyt melkoisesti vuoden aikana. Kaikki on siis kirjoitettu kyllä ylös, nyt haluan taas jakaa niitä teille.

Pekonileipää kahdella tapaa
2 siivua ruis Realia (tai vastaavaa)
2 siivua kokojyvä paahtoleipää
2 pakettia kinkkua
paketti cheddaria (extra mature toimii hyvin)
suolakurkku
jalapeno (tai maun mukaan Nagaan saakka)

Versio 1
- levitä 4 siivua pekonia leikkuulaudalle rinnakkain "matoksi"
- laita pekonin keskelle paahtis siivu
- laita leivän päälle kerros cheddaria, jalapenosiivuja, toinen kerros cheddaria ja toinen paahtis siivu
- Nosta pekonin päät leivän päälle niin että leipä on kääritty pekoniin
- levitä 4 siivua pekonia leikkulaudalle rinnakkain "matoksi"
- laita pekoniin kääritty leipä poikittain pekonin päälle ja nosta pekonin päät ylös leivän päälle (nyt leipä onkauttaaltaan paketoitu pekoniin)
- paista grillissä (epäsuora lämpö), pannulla tai parilalla kypsäksi
- leikkaa diagonaaliin (kulmasta kulmaan) ja nauti

Versio 2
- levitä 4 siivua pekonia leikkuulaudalle rinnakkain "matoksi"
- laita pekonin keskelle Real siivu
- laita leivän päälle kerros cheddaria, 2 suolakurkkusiivua, toinen kerros cheddaria ja toinen Real-siivu
- Nosta pekonin päät leivän päälle niin että leipä on kääritty pekoniin
- levitä 4 siivua pekonia leikkulaudalle rinnakkain "matoksi"
- laita pekoniin kääritty leipä poikittain pekonin päälle ja nosta pekonin päät ylös leivän päälle (nyt leipä onkauttaaltaan paketoitu pekoniin)
- paista grillissä (epäsuora lämpö), pannulla tai parilalla kypsäksi
- leikkaa diagonaaliin (kulmasta kulmaan) ja nauti

Tästä ei leipä hirveästi parane. Jääkylmä vaalea lager menisi tämän kanssa hyvin, mutta niin meni puolukkamehukin. Älyttömän hyvää. Vaikka olenkin chilimiehiä, itseltäni pisteet saa niukalla enemmistöllö tuo real versio. Hapan leipä ja Herkkumaan kurkkujen etikkaisen makea (grillissä muuttuvat makeahkoiksi) maku komppaa ja tasapainottaa hyvin cheddarin ja pekonin rasvaa ja suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti