Päätin tehdä Gavurdasi Salatasi - granaattiomenasalaattia, Kuzu köfte-lammaspullia, tahini-jogurttikastiketta ja muhammara-paprika kastiketta.

2 kypsää tomaattias pieniksi paloiksi kuutioituna
Pieni punasipuli pieneksi hakattuna tai ohuina siivuina
100g saksanpähkinää murskattuna karkeasti
Puolikas Kurkku julienne suikaleina (tulitikku)
Puolikkaan granaattiomenan siemenet
3 retiisiä siivutettuna
Persiljasilppua
2 rkl oliiviöljyä
(Tuoretta chliliä siivuina jos suusi kestää)
1 rkl Grenadiinia
Puolikkaan sitruunan mehu
- Yhdistä muut aineet kulhossa ja purista päälle sitruunamehu sekä kaada päälle grenadiini

400g sikanautaa
400g lampaanjauskia
2 tl Juustokuminaa
2 tl mustapippurijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 dl persiljasilppua
1 dl korianterisilppua
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 punasipuli pieneksi hakattuna
suolaa
- Sekoita ainekset ja paista pannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä
Tahini- jogurttikastike
1 dl Partaäijää (siis Turkkilaista jogurttia)
2rkl Tahinia (seesamtahnaa)
1 tkl Sitruunamehua
suolaa
- Sekoita aineet ja mausta haluamaksesi suolalla ja lisäämällä/vähentämällä sitruunamehua

1 dl paprikapyrettä (tai soseuta paahdettuja tölkkipaprikoita)
1 dl vettä
2 rkl Grenadiinia
2 rkl persiljasilkppua
(+2 rkl Grenadiinia)
- Sekoita aineet ja kiehauta nopeasti. Lisää lopuksi vielä lisää 2 rkl grenadiinia.
Tarjoile joko sellaisenaan tai vaikka pitaleivän täytteenä. Toi Muhammara soosi muuten hyvä kebukkakastike. Oon aina luullut että se on tomaattipohjaista, mutta taitaakin olla tuota.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti