2.12.2010

Erilaiset makkaraperunat

Siinäpä taas omaperäinen otsikko, mutta olkoon, ei se makuun vaikuta.

Tämä on oikeastaan vielä entisestäänkin yksinkertaistettu ohje tästä ohjeestani. Koko ruoan laittoon kuluu aikaa 20 minuuttia (ranskalaisten kypsymisaika) ja tämä on mukavaa vaihtelua perinteiselle makkaraperunaosastolle.

Makkaraperunat 1 Pussi Ranskalaisia
1 Sipuli
3 kynttä valkosipulia
2 Makkaraa
1 pieni (tai puolikas) omena
1 Purkki Ruokakermaa
(noin) 2 tl Pippuria
(noin) 2 tl Oreganoa
(noin) 2 tl Paprikajauhetta
(noin) 1 tl Dijonsinappia
(noin) 1 rkl Ketsuppia
(Chiliä)
Voita

- Laita Ranskanperunat (Rainbow Crispy Longsit on melkohyviä) uuniin 225'C 20 minuutiksi
- Paloittele Sipuli, valkosipuli omena ja makkarat
- Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja kaada sekaan pilkotut ainekset
- Kun sipuli on kuullottunut ja makkara hiukan ruskistunut lisää mausteet ja sekoita hetki
- Lisää Kerma ja sekoita
- Lisää sinappi ja ketsuppi ja sekoita
- Anna porista hiljalleen kunnes perunat ovat valmiita

Kun perunat ovat valmiita, lisää päälle suolaa makusi mukaan ja nosta perunat annoslautasille. Kaada saman tien päälle kastiketta ja lisää annokseen hieman suolaa. Nauti. Kylkeen voi vielä pistää jotain raikasta salaattia, ja mielestäni persilja voisi istua tuohon annoksen päälle.
Tai suolakurkkukuutioita.
[imo]:
Itse lisäsin annokseen melko isolla kädellä viimekesän kuivattua chilisekoitustani. Lisäksi kastikkeeseen kannattaa mielestäni lisätä pieni ripaus sokeria, joka korostaa paksun kastikkeen aromeita. Valmiiseen annokseen kannattaa myös lisätä vähän ketsuppia päälle, sillä se tuo raikkautta ja mehukkuutta annokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti