27.9.2011

Raikas salaatti menu

Muutamia ideoita "kevyehkön", raikkaan, helpon ja nopean menun toteuttamiseen.


Valkosipulilla maustettua Maalaisleipää (ja caprese henkinen lisuke)
Pekoni-juusto-salaatti ja homejuustokastiketta
Lakkaherkku


Pohjalle
Tätä leipää meillä syödään sangen usein.
Maalaisleipää
Valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä
Suolaa


Paahda paahtimessa tai grillivastuksen alla hyvää tuoretta leipää (Mikä hinku ihmisillä muuten on Ranskalaisille tms leipätoreille kun ne samat tyypit ei kuitenkaan käy ostamassa leipää leipomosta?). Hankaa pintaan kokonaista valkosipulin kynttä, hieman oliiviöljyä ja vähän sormisuolaa.


Halutessa kylkeen voi tarjota pikaisesti pannulla käytettyjä kirsikkatomaatteja (itse asiassa makeammat miniluumutomaatit olisivat parempia) ja tarjota ne siinä sivussa mozzarellan ja basilikan kanssa (tomaattien päälle hieman balsamicovinaigrettea halutessa). Ehkä jopa pari tuhtia siivua salamia/chorizoa.


Sitten
Yksi kiistatta parhaita salaatteja makuuni on Stefan's Steakhousen pekonisalaatti. Siitä pitää tehdä oma versio. Tämä toimii niin pääruokana kuin eturuokana ja on samaan aikaan raikas ja stydi ja väitän että toimii sukupuolesta riippumatta.


Jäävuorisalaatti
Pekonikuutioita
Fuugaa paloina (tai Stiltonia tai kypsää cheddaria)
Homejuustokastiketta (vaikka blue cheese dippi jos halluat oikasta)
Paahdettua sipulia


Leikkaa jäävuorisalaatin paksuimmalta kohdalta sentin kiekko ja aseta lautaselle. Pinoa päälle paistettuja pekonikuutioita (anna jäähtyä hetki), jonka kanssa olet sekoittanut juustonpalat. Juustona alkuperäisessä salaatissa oli Stilton, mutta itse valitsisin Jokioisten Meijerin Fuuga juuston (Herrrrkullinen). Lisää päälle hieman rapeaksi paahdettuja sipulilastuja ja vähän sormisuolaa.


Homejuustokastike
Kaada 1,5 dl maustamatonta jogurttia kahvin suodatinpussiin ja anna nesteen valua. Kun nestettä on irronnut tarpeeksi. Sekoita joukkoon Rainbow homejuustoa makusi mukaan.


Lopuksi
Kermaa
Mascarponea
Lakkahilloa
Pipareita

Vatkaa kermaa ja lisää joukkoon mascarponea. Kokoa lasiin vuorotellen murskattuja pipareita, lakkahilloa ja kermaa. Ja aloita alusta kunnes lasissa on muutama kerros. Päälle voi laittaa pienen lorauksen Amarettoa (tai muuta likööriä) halutessa.


Kerta kiellon päälle
Hyvää kahvia ja laadukas rommisnapsi.


Niin ja pöydässä pitää koko ajan olla kunnon oliiveja pieni kulho. Ja juomaksi joku hyvä Saksalainen Riesling!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti