19.2.2012

Amerikan Roadtrip 2 - Reset & reroute


Sagrada Familia, 
Barcelona
No niin, kulunut viikko ei hirveästi hemmotellut onnistumisilla matkustamisen suhteen. Viimeksi kaikki meni sukkana, tällä kertaa ei. Onneksi kyse ei ole ylipääsemättömästä ongelmasta. 


Sain Ebookers.fi:ltä emailin jossa ilmoitetaan että American Airlines on perunut Helsingin ja Chicagon väliset suorat lennot 15.06. saakka. How f*cking great! Tilalle ehdotettiin että reroutataan Pariisin De Gaullen kautta menevälle reitille, vaihtoaikaa tosin on rapeat puolisen tuntia joka De Gaullella riittää korkeintaan croissantin ja latten hakemiseen, muttei vaihtoon kuin ehkä teoriassa. Lisäksi yksi päivä menisi hukkaan.


Tähän ehdotukseen vastasin siis että kiitos, ei kiitos. Meillä kun on jo majoituksia, sisäinen lento ja autonvuokraukset lyötynä lukkoon. Pari hotellia ja auton vuokrauksen maksoin etukäteen (koska silloin saa huomattavasti halvemmalla) ja niitä ei voi muuttaa. Jos olisi ollut tiedossa että suora lento ei toteudu, olisi reitti kuljettu melkolailla erilailla. Ehdotin siis toisia suhthyvin istuvia lentoja.



La Boqueria, Barcelona
Tähän ebookers ilmoitti että lentoyhtiön vaihtaminen ei onnistu vaan sen on tapahduttava Americanin tai heidän verkostonsa kautta. Tämän jälkeen ei ebookers enää ehdotellutkaan sitten yhtään mitään, joten jouduin itse kaivamaan Amadeuksesta tiedot sopivista lennoista ja löysimmekin kohtalaisen vaihtoehdon jonka ebookers hyväksyi. Kun pyysin syytä miksi alkuperäinen lento on peruttu, en saanut vastausta. Kun pyysin hyvitystä, todettiin ettei hyvitystää anneta eikä paikkoja upgradeata.



Sydney opera house mereltä.

Summa summarum; Alkuperäinen lentomme peruttiin ja tilalle saimme huonommat liput samaan hintaan. Ebookers ei tarjonnut sopivaa korvaavaa lentoa, vaan jouduin itse sen etsimään ja ehdottamaan. Heräsi kysymys, mistä ebookersille oikein maksan? Tein kuitenkin itse suurimman osan heidän työstään.





Tapasin chilinkasvattajia
sattumalta Firenzeläisessä
Arboretumissa.
Tämä ei ole ensimmäinen kehno kokemus ebookersista, yleensä käytän Travellinkkiä, mutta nyt käännyin ebookersin puoleen koska he tarjosivat alunperin tätä suoraa yhteyttä jota ei ollutkaan. Jatkossa unohdan koko ebookersin jo lähtökohtaisesti. Ja vielä vinkki, itse tuskin siis heitä käytän, mutta jos te käytätte, niin muistakaan käyttää .fi eikä .comia. Ebookers.fi:llä on toimisto Suomessa jolloin nämä muutokset onnistuvat hieman helpommin. Jos käytätte ebookers.comia, heidän toimisto on Englannissa jonne joudutte asioimaan.


Melko psykedeelista
Bluesahtavaa
katusoittoa 
Amsterdamissa
Jollen bunkkaa tuttujen luona, hotellit varaan yleensä Booking.comin tai hotels.comin kautta, heillä on usein huomattavasti halvemmat hinnat kuin suoraan hotellista tai muuten varattuna.


Autot vuokraan suoraan vuokrayhtiöiltä (yleensä Hertz, Budget tai Avis) joista ne puolestaan saa edullisemmin ja kätevämmin. Lennot on oikeastaan ainoa mikä on järkevää ottaa näiden kautta. Toki nekin saisi Amadeuksestakin suoraan.


San Francisco

Eipä tässä muuta, nyt on kaikki siis kuosissa jotenkuten ja asia saatiin jotenkin ebookersin kanssa onnistumaan, mutta aika paska maku jäi suuhun jostain syystä. Tätä kompensaatio asiaa pitää vielä vähän selvitellä.


Pääasia että päästään reissuun. Amerikkaa päätyy taas pian lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti