Limoncellon ja karpaloliköörin tekeminen ovat sangen hauskaa puuhaa. Kesällä limoncello toimii virkistävämmin, talvella taas pidän enemmän karpalon mausta.

9-10 sitruunaa
70 cl (pullo) kirkasta maustamatonta viinaa
70 cl vettä
7 dl sokeria (ei ruskeaa sokeria)
Vaihe 1:
- Pese sitruunat hyvin
- Kuori sitruunoista keltainen osa pintaa kuorimaveitsellä (mahdollisimman vähän sitruunan valkoista osaa)
- Laita kuorisuikaleet pulloon/purkkiin
- Kaada päälle kirkas viina ja peitä astia elmukelmulla tiiviisti
- Anna juoman olla kelmulla peitettynä huoneenlämmössä kaksi viikkoa, muista sekoittaa juomaa kerran joka päivä
Vaihe 2 (2 viikon kuluttua):
- Sulata sokeri veteen ja kiehauttamalla nopeasti
- Jäähdytä neste huoneenlämpöiseksi
- Kaada kirkas viina (nyt seos on keltainen) sekaan ja siivilöi samalla sitruunankuoret pois
- Sekoita
- Kaada juoma pulloon ja jätä jääkaappiin 2-3 viikoksi-kuukaudeksi, juoma paranee jääkaapissa koko ajan
Karpalolikööri
reilut puolikiloa jäisiä karpaloita
70 cl kirkasta maustamatonta viinaa
6 dl sokeria (ei ruskeaa sokeria)
1 pala kanelia
4 kpl neilikkaa
Vaihe 1:
- Sekoita aineet pulloon/purkkiin peitä astia elmukelmulla tiiviisti
- Anna juoman olla kelmulla peitettynä huoneenlämmössä kolme viikkoa-kuukausi, muista sekoittaa juomaa joka päivä jotta sokeri liukenee
Vaihe 2:
- Painele marjat rikki siivilässä ja ota niistä mehu talteen. ´
- Siivilöi/suodata likööri tiheällä siivilällä tai sideharson läpi kunnes juoma on riittävän kirkasta.
- Kaada juoma pulloon ja jätä jääkaappiin 2-3 viikoksi-kuukaudeksi, juoma paranee jääkaapissa koko ajan
Näissä juomissa suurin ongelma on saada ne riittämään siihen saakka kunnes juomat ovat valmiita...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti