Kokeilin friteeraamista elämäni ensimmäistä kertaa sipulirenkaiden kera. Mielenkiintoista touhua.
Beer battered onionrings
1 dl Tummaa lager olutta
1 dl piimää
1 tl Öljy
½ tl Cayenne/muu chilijauhe
2 dl Vehnäjauhoja
½ tl sinappijauhetta
Iso sipuli
Öljyä friteeraamiseen
- Leikkaa sipulista vajaan sentin paksuisia kiekkoja ja erota renkaat toisistaan
- Sekoita frittitaikinan ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi
- Pyörittele sipulirenkaat kauttaaltaan frittitaikinaan
- Friteeraa noin 180'C öljyssä kunnes ovat kauniin ruskeita, ota reikäkauhalla pois öljystä ja jätä hetkeksi talouspaperille kuivahtamaan.
Näitä voikin sitten syödä sellaisenaan, dipata tai ihan mitä nyt mieleen juolahtaa. Itse tungin sipulirenkaita herkullisen focaccian väliin ja yritin tehdä vähän paremman hampin.
Kyytipojaksi leivän väliin siis päätyi omalla grillirubilla maustettu naudanjauskipihvi, Gruyereä, uuden sadon suolakurkkua, luumutomaattia, e.m. sipulirenkaita ja hiukan muita tilbehöörejä, ketsuppia ja sinappia. Luxus. Kylkeen istuisi vielä vaikka coleslaw.
Coleslaw (pika)½ kaali
porkkana
inkivääriä "noppakuutio"
korkillinen etikkaa
1 dl majoneesia
(suolaa)
(sokeria)
(mustapippurirouhetta)
- Raasta karkealla terällä kaali ja porkkana ja hienommalla inkivääri
- Lisää majoneesi ja etikka ja sekoita
- Lisää mausteita halutessasi maun mukaan ja sekoita
- Anna seistä hetki jääkaapissa
Beer battered onionrings
1 dl Tummaa lager olutta
1 dl piimää
1 tl Öljy
½ tl Cayenne/muu chilijauhe
2 dl Vehnäjauhoja
½ tl sinappijauhetta
Iso sipuli
Öljyä friteeraamiseen
- Leikkaa sipulista vajaan sentin paksuisia kiekkoja ja erota renkaat toisistaan
- Sekoita frittitaikinan ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi
- Pyörittele sipulirenkaat kauttaaltaan frittitaikinaan
- Friteeraa noin 180'C öljyssä kunnes ovat kauniin ruskeita, ota reikäkauhalla pois öljystä ja jätä hetkeksi talouspaperille kuivahtamaan.
Näitä voikin sitten syödä sellaisenaan, dipata tai ihan mitä nyt mieleen juolahtaa. Itse tungin sipulirenkaita herkullisen focaccian väliin ja yritin tehdä vähän paremman hampin.
Kyytipojaksi leivän väliin siis päätyi omalla grillirubilla maustettu naudanjauskipihvi, Gruyereä, uuden sadon suolakurkkua, luumutomaattia, e.m. sipulirenkaita ja hiukan muita tilbehöörejä, ketsuppia ja sinappia. Luxus. Kylkeen istuisi vielä vaikka coleslaw.
Coleslaw (pika)½ kaali
porkkana
inkivääriä "noppakuutio"
korkillinen etikkaa
1 dl majoneesia
(suolaa)
(sokeria)
(mustapippurirouhetta)
- Raasta karkealla terällä kaali ja porkkana ja hienommalla inkivääri
- Lisää majoneesi ja etikka ja sekoita
- Lisää mausteita halutessasi maun mukaan ja sekoita
- Anna seistä hetki jääkaapissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti