24.1.2011

Versioni Bourgognen padasta

Naudanlihapata
680g Naudanpaistia
1 pullo punkkua (Bourgogne)
150 g ylikypsää siankylkeä
2 Sipulia
3 Valkosipulin kynttä
Timjamia
Rosmariinia
½ dl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
2 Porkkanaa
1 Palsternakka
Lihalientä/vasikanfondia
2 rkl Voita
2 rkl Vehnäjauhoa
Oliiviöljyä
suolaa
mustapippurimurskaa

Valmistelut
- Paloittele naudanliha isohkoiksi kuutioiksi (pari-kolme senttiä)
- Pilko siankylki pieniksi paloiksi
- Pilko sipulit ja valkosipuli
- Pilko porkkana ja palsternakka
- Tee bouquet garni sitomalla pari vartta timjamia ja 1 rosmariinin varsi nippuun
- Tee beurre manie puristelemalla käsin vehnäjauhosta ja pehmeästä voista tasainen suurus/taikina (miten tämän nyt kuvailee?)

- Ruskista naudanpalat pannulla kunnolla joka puolelta oliiviöljyssä ja siirrä lihanpalat pataan
- Huuhteme pannu lihaliemellä ja kaada neste lihoille niin että ne melkein peittyvät
- Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla siankyljen kanssa ja lisää pataan
- Kuullota porkkanaa ja palsternakkaa hetki pannulla ja lisää pataan
- Kaada pataan puolipulloa punkkua
- Lisää bouquet garni hieman suolaa ja mustapippurimurska pataan
- Anna hautua kannen alla puolituntia hiljalleen kiehuen
- Lisää sokeri ja tomaattipyre
- Lisää pataan beurre manie ja sekoita
- Anna hautua kannen hiljalleen kiehuen kunnes liha on mureaa (noin tunti)

Nauti sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa. Itse pidän tästä sellaisenaan ilman perunoita, seuralaisena tuhti siivu maalaisleipää. Toimii hyvin lounasruokana. Ruokajuomaksi samaa punkkua jota käytit padassa. Pataan voi lisätä myös tilkan portviiniä jolla vi korvata osan punaviinistä, jolloin portviini tuo ruokaan hieman makeutta ja täyteläisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti