8.5.2011

Kesä! Sangriaa! Lihaa! Parsaa! Punaviinikastiketta!

Ei hassumpi päivä kun ottaa huomioon että vielä aamulla mietin että jääskobessa ei ole mitään järkevääja ryhdyin tekemään jämistä jotain. Noh, eilisen Belgia extravaganzan jäljiltä jääkaapista löytyikin yhtä jos toista joista pääsi kokoamaan mukavan aterian ulkoruokailuun takaterassin auringonpaisteessa.

Annos
Involtini di asparagi alla parmense henkinen Schwartzwaldinkinkkuun kääritty parsa

8 parsaa
2 siivua ilmakuivattua kinkkua (oikeastaan mitä tahansa)
1 dl parmesaaniraastetta (tai vastaavaa)


- Kuori parsat
- Keitä parsoja 3 minuuttia ja nosta kattilasta
- Kääri 4 parsan niput kinkkuviipaleeseen ja ripottele päälle juustoraastetta
- Sulata juusto grillivastuksen alla (tai grillissä) 200'C noin 8min


Lisäksi 3cm paksut jauhelihapihvit tällä ohjeella ja päälle punaviinikastiketta.


Hyvä skumppa istuu niin
ruoalle kuin ruoanlaittoon.

Perus punkkusoosi
1 sipuli
1 porkkana
2,5 dl punkkua
Persiljaa
Timjamia
2tl maizenaa
50g voita
suolaa
sokeria
mustapippuria


- Kuullota sipuleita pienessä voimäärässä voissa pari minuuttia, lisää silputtu persilja, palasteltu porkkana ja timjami ja hauduta 2 min (Ei saa ruskistua/palaa)
- Lisää punaviini, vähän sokeria, pippuri ja suola ja anna kiehua hiljaa kunnes jäljellä on noin puolet
- Siivilöi kastikkeesta kiinteä aines pois
- Liota maizena ruokalusikalliseen punaviiniä ja lisää se kastikkeen sekaan
- Kiehauta kovaa vajaa minuutti sekoittaen koko ajan
- Ota kastike pois lämmöltä ja lisää vatkaamalla palasteltu voi
- Kun kastike on tasaista ja kiiltävää, odota hetki ja tarjoile.

Palanpainikkeeksi Sangria.

Sangria
Sangria
½ pulloa punkkua
saman verran Spriteä
2dl Appelsiinimehua
1 rkl sokeria
Appelsiini
Sitruunamehua


- Siivuta Appelsiini, sekoita aineet ja viimeistele tilkalla sitruunamehua
- Tarjoile kylmänä jäiden kanssa

Aijai, tätä onkin mukavaa siemailla auringon lämmössä kroppa ravittuna. Bassomojitokannu on ehkä enemmän mieleeni, mutta ihan hyvää se on tämäkin.

Siinäpä se, sitten lämmittämään saunaa!

1 kommentti: