1.4.2010

Punaiset Enchiladat ja herkullinen salaatti

Pääsiäinen alkaa meidän taloudessa Meksikolaisissa merkeissä auringon ja lämpimän kunniaksi ja koska en yksinkertaisesti viitsi alkaa väsäämään mitään hankalaa.
Koko Meksikon menun valmistusaika ungefär 45 minuuttia, ravintoarvot enchilada annos ~340 kcal, salaattiannos n. 80 kcal ja juoma lasi n. 40 kcal.
Punaiset Enchiladat 1 rkl paprikajauhetta
valkosipulin kynsi
½ tl juustokuminaa
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
3 dl kasvislientä
lime
3 tortillaa
400 g naudan jauhelihaa
sipuli
soijaa
1 rkl vettä
juustoraastetta
Kananmuna

- Silppua sipuli ja paista jauhelihan kanssa tilkassa soijaa. Nosta pannu sivuun odottamaan.
- Sekoita paprikajauhe, juustokumina, mustapippuri, oregano ja vesi tahnaksi ja purista joukkoon valkosipuli.
- Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää yllämainittu tahna liemen sekaan.
- Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

- Ota mausteliemi levyltä syrjään ja purista limestä noin 1 rkl mehua mausteliemen sekaan ja sekoita
- Asettele tortilla uunivuokaan ja kastele se yllämainitussa mausteliemessä
- Laita tortillalle puolet lihasta ja ripottele päälle vähän juustoraastetta
- Asettele toinen tortilla edellisen päälle ja kastele se mausteliemessä
- Laita tortillalle loput lihasta ja ripottele päälle vähän juustoraastetta
- Asettele kolmas tortilla edellisen päälle ja kastele se mausteliemessä
- Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja kaada päälle loput mausteliemestä
- Paista uunissa 180 asteessa 15-20 minuuttia
- Paista kananmuna toiselta puolelta siten että valkuainen jähmettyy mutta keltuainen on yhä hieman pehmeä
- Nosta kananmuna Enchiladojen päälle

Itse lisään vielä hieman chiliä annokseen. Enchiladan kylkeen kuuluisi jokin salsa, mutta itse tein erinomaisen makeahkon maissisalaatin jonka ohjeen löysin (...ja hukkasin joten en ole varma miten alkuperäinen ohje meni, näin sen teen jokatapauksessa itse)
Makeahko maissisalaatti
1 dl Makeaa maissia (pikkutölkki)
½ Kesäkurpitsa
Kourallnen kirsikkatomaatteja
Ruohosipulia
Balsamico-etikkaa
Oliiviöljyä

- Kuori kesäkurpitsa ja kuutioi pieniksi kuutioiksi - Leikkaa tomaatit 4 osaan ja lisää kesäkurpitsan sekaan
- Valuta maissi ja lisää edellisten sekaan
- Silppua sekaan tukko ruohosipulia
- Lisää vähän (noin 1 tl) balsamico-etikkaa
- Lisää "pari kierrosta" oliiviöljyä
- Sekoita

Juomaksi sopisi kuiva siideri tai kevyehkö lager, mutta päätin tehdä kylkeen kannullisen virkistävää alkoholitonta juomaa (tiedän, tällaiset sateenvarjo ja muut sädetikkudrinksut ovat kieltämättä hieman hintahtavia, mutta tämä on alunperin hyvä ja kesäinen boolin perusta ja tuo samalla hiukan vaihtelua).

5 dl Light siideriä (alkoholiton, omena tai päärynä)
2,5 dl Sprite Zero
1,5 dl Omenamehu
Vissyä
Pakastemansikoita

- Kaada kannuun siideri, Sprite ja omenamehu
- Lisää päälle mansikat
- Täytä kannu vissyllä

Mukaanhan sitten voi laittaa jäitä, votkaa, pari tippaa angostuuraa ja jopa Basilikan oksan; oma maku on rajana.

Mietin pitkän aikaa mikä sopisi jälkiruoaksi, ja viimein keksin sangen hyvän ehdokkaan joka lopulta päätyikin jälkkäriksi; Vaniljajäätelöä Cashew-suolapähkinöin ja kinuskikastikkeella ryyditettynä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti