6.9.2010

Grillikausi 2010 pakettiin

Aika kääräistä kesäkauden 2010 grillimakkarat pakettiin. Makkaroita ja makkaratuotteita tuli maisteltua kesän aikana 30-40 eri merkkiä ja muutamat tasting notet mainitsemisen arvoisista.

TOP 5:
1. Pajugrilli, Pajuniemi
1. Heinäkeppi, Veljekset Mattila
3. Helsinkiwursti pippuri, Pajuniemi
4. Lihamiehen Tuhti Pippurigrillis
5. Kuuma Kurvi, Makuliha

Sörkan Grilleri, Chef Wotkin's
Melko rasvainen, konstailematon perusmakkara, hyvä paistettuna ja miksei grillissäkin. Mieto ja vähämausteinen. Lihapitoisuus 73%

Krakovanmakkara, GebirgsjägerLoistava Krakovanmakkara. Kiinteä, lihainen suutuntuma, vähärasvainen ja mukavan mausteinen. Toimii erityisen hyvin sekä pataruoissa että grillattuna. Lihapitoisuus 91%.

Premium Bratwurst, Herkkujaloste Culinary SolutionsBratwurst. Enpä oikein tiedä...maistamani makkara oli karkeaa massaa (mutta samaan aikaan omituisen pehmeä), ja joka oli liian miedosti maustettu ollakseen sellainen bratwurst johon olen tottunut. Lihapitoisuus 82 %.

Hirvimakkara, Kylmänen FoodPehmeämassainen makkara. Vaikuttaa liiaksi perus-Campingille omassa suussani. Toimisi varmasti hyvin höyrymakkarana. Puuttuu mausteita, rasvaa ja suolaa. Lihapitoisuus ? (Hirvi 47%, possu ?)

Juustotuhti, Kivikylän kotipalvaamoEhkä paras juustomakkara mihin olen törmännyt. Mukavan lihaisa koostumus, kuten Huiluntuhdilla, ehkä hieman kiinteämpi. Makkara on sopivan rasvainen ja suola on hyvin tasapainossa, juustona savujuusto. Lihapitoisuus 87%

Huiluntuhti, Kivikylän KotipalvaamoLihaisa, mausteinen ja voimakkaan savuinen grillimakkara. Kiinteähkö suutuntuma, mukavan suolainen. Lihapitoisuus 87 %

Lihamiehen Tuhti PippurigrillisLihaisa ja kiinteä koostumus, vahva pippuri, hyvin maustettu ja mukavan rasvainen, erittäin pitkämakuinen makkara. Muistuttaa Krakovanmakkaraa. Lihapitoisuus 83%

Lihamiehen Tuhti ValkosipuligrillisLihaisa koostumus, ehkä hieman pehmeämpi massa kuin Pippurigrilliksessä. Valkosipuli mukavassa suhteessa muihin mausteisiin. Erinomainen ja pitkämakuinen makkara. Kuten Pippurigrillis, muistuttaa Krakovanmakkaraa.

Heinäkeppi, Veljekset MattilaPippurigrilliksen kanssa suosikkini. Sopivasti rasvaa ja suolaa, erinomaisen robustisti maustettu karkeahko ja lihaisa makkara. Erittäin hyvän näköinen! Lihapitoisuus 77%

Chorizo, Veljekset MattilaMausteinen ja lihaisa grillimakkara. Sopivasti rasvaa, suola myös hyvin balanssissa.Mielestäni tätä ei kannattaisi silti myydä Chorizon nimellä vaikka mausteinen makkara onkin. Hyvä silti. Lihapitoisuus 84%

Lampurin Makkara, MaalaisserkkuHieman Krakovanmakkaran tyyppinen maukas kiinteä grillimakkara. Hyvä grillissä, lampaan oma aromi tulee mukavasti esille. Lihapitoisuus.83%

Härkätien Grillimakkara, MakulihaNapakka ja kiinteä koostumus. Erittäin lihaisa ja melko hyvin maustettu, joskin hieman suolaton ja rasvaa saisi olla hieman enemmän. Makkaramassa porsaasta johon sekoitettu savustettua naudanpaistia paloina. Lihapitoisuus 84 %

Kuuma Kurvi, MakulihaErinomainen grillimakkara, kiinteän lihaisa ja mukavan pippurinen ja mausteinen. Erinomainen koostumus jossa juuri sopivasti rasvaa ja suolaa. Erinomaisen maukas. Lihapitoisuus 91%.

Tapolan TulikeppiSopivan kiinteä ja mukavan mausteinen nakki, sopii hyvin erityisesti hodariin tai grillattuna. Mukava suola, ei kovin rasvainen. Lihapitoisuus 73 %.

Helsinkiwursti pippuri, PajuniemiLihaisa ja robusti massa. Erinomainen mustapippurin maku kantaa pitkään. Rasva sopivassa balanssissa lihaisuuteen nähden, juuri sopivan suolainen ja mehukas.Sekä paistettuna että grillaukseen. Lihapitoisuus 94%.

Pajugrilli, PajuniemiErinomaisesti maustettu makkara. Pitkähkö tulisuus ja pippurin maut seuraavat juuri sopivan napakkaa koostumusta. Rasva ja suola todella hyvin tasapainossa. Loistava sekä paistettuna että grillaukseen. Lihapitoisuus 83%.

Villisikawursti PajuniemiOdotin salamityyppistä makkaraa, mutta kokolihaisa ja kiinteä massa olikin lähempänä kokolihaa! Herkkä villisian aromi kulkee mainiosti läpi koko ruokailun. Makkara vaikuttaa erittäin kiinteälle ja vähärasvaiselle. Sellaisenaan kylmänä.

Hollantilainen OlutmedwurstParas medwursteista. Selkeitä maltaan ja oluen aromeita, pippurinen, lihaisa ja vähärasvainen (siis, niin vähärasvainen kuin salamit nyt ovat...)

Hollantilainen ItalialaistyyppinenmedwurstMausteinen, tyypillinen italialainen salami. Ei kovin tulinen, mutta mausteinen, melko rasvainen.

Hollantilainen ValkosipulimedwurstTuhti valkosipuli! Melkorasvainen ja erittäin pitkä maku. Myös suolainen.

Hollantilainen ChilipippurimedwurstTymäkkä, selkeästi oikeaa chiliä. Pehmeä, rasvainen ja suolainen, muistuttaa paljon Espanjalaista picante chorizoa.

Hollantilainen MaustamatonmedwurstSuolainen, mieto ja rasvainen, perusmetukka.

Hollantilainen PippurimedwurstErittäin kova ja vähärasvainen. Mukana sitkeitä lihanpaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti