20.8.2010

Erinomainen ravintola Heinätori Pyynikintorilla

No niin, nyt päästiin asiaan. Viimeksi kävin Nääsnaulassa josta kerroinkin jo mielipiteeni, nyt tuli ensimmäisen "haastajan" vuoro, ravintola Heinätori Pyynikintorilla.


Heti astuessani ravintolaan, aloin äimistelemään todella viihtyisiä puitteita ja erittäin mukavan näköistä ravintolaa. Henkilökunta otti lämpimästi vastaan ja atmosfääri oli kerrassaan erinomainen. Tästä on ensivaikutelmaa vaikeaa parantaa!

Ravintolan ruokalista on selkeä ja yksinkertainen ja ennenkaikkea herkullisen oloinen. Päädyin ottamaan ravintolan suositteleman kausimenun (34 €), johon tälläkertaa kuului jokirapukeittoa, paistettua nieriää ja mansikkavaahtoa.

Jokirapukeitto tarjoiltiin kahvikupista, joka tässätapauksessa toimi loistavasti kun kyseessä ei ollut espressokuppi kuten eräässä näkötorniravintolassa jossa juuri aterioin.

Keitto itsessään oli herkullisen värinen ja jo pelkkä tuoksu sai veden kihoahaan kielelle. Liemi oli erittäin hyvin ja tasapainoisesti maustettu ja huomasi siihen käytetyn erinomaisia ja tuoreita raaka-aineita. Rapua annoksessa oli juuri sopiva määrä ja se oli kypsyydeltään ja suutuntumalltaan juuri sopivan napakkaa.

Jokirapukeiton kanssa suositeltiin Prinz von Preussen valkoviiniä, joka istuikin ruoalle erinomaisesti. Muutenkin viinipareja oli selkeästi mietitty tarkoin.

Pääruoaksi saamani paistettu nieriä oli myös erinomaista, joskin hieman enemmän suolaa olisi ruoassa saanut olla. Toisaalta pöytään tuotiin sormisuola-astia josta itse sai sitä annokseen lisätä makunsa mukaan.

Kalan seuralaisena oli limettiä, valkoviinikastike joka sinänsä oli hyvin tehty, erinomaista makeahkoa juuressosetta, paistettua paprikaa ja munakoisoa sekä keitetty peruna. Lisukkeiden määrä saattaa kuulostaa suurelta, mutta niitä oli juuri sopivan vähän jokaista artikkelia ja annos toimi mahtavasti. Annosta oli selvästikin mietitty. Juomana jatkettiin myös nieriälle erinomaisesti istuvalla Prinz von Preussenilla.

Jälkiruoaksi sain annoksen mansikkavaahtoa joka oli myös rakenteeltaan sopivan kuohkeaa ja herkullista. Mansikkavaahto ei ollut kovin makeaa, mutta kun keksin raaputtaa vaahtoon astian reunukseen sitruunamehulla tartutettuja sokerikiteitä, annos toimi loistavasti.

Palanpainikkeeksi valittiin Moscato d'Asti joka toimiikin mansikan kanssa saumattomasti.
Tällainen ruokailukokemuksen pitääkin olla, hyvät puitteet, erinomaista palvelua ja mahtavaa ruokaa ehkäpä parhaalla hinta/laatu suhteella johon olen koskaan törmännyt.

Paikan etuna toimii että se ei yritä teeskennellä vaan on konstailematon ja toimii ruokaa ja asiakkaita kunnioittaen. Täällä on ehdottomasti käytävä useamminkin, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti