28.11.2010

Pakkaspäivän Hernari - With a Twist

Tapanani on ollut tehdä hernekeitto alusta alkaen itse, ja jättää ne säilyketölkkihernarit kaupan hyllylle. Hernekeitosta tulee takuulla hyvää ja siitä saa tehtyä helposti juuri sellaista omaan makuun istuvaa. Lissäksi kattilallisesta yleensä riittää pakastettavaksikin. Eli ruoka on todella helppoa valmistaa, herkullista, riittoisaa ja halpaa.

Perusohje hernekeittoon½ pussia (250g) kuivattuja keltaisia herneitä
½ pussia (250g) kuivattuja vihreitä herneitä
1 sipuli
2-3 litraa vettä
Suolaa

- Laita herneet likoamaan yön yli kattilaan jossa on huoneen lämpöistä vettä. Pinnalle nousevat roskat voi poistaa.
- Kaada aamulla liotusvesi pois ja laita kattilaan litra vettä
- Lisää pieneksi silputtu sipuli kattilaan
- Ala keittämään soppaa keskilämmöllä. Keittoaika noin 2 tuntia, MUISTA SEKOITTAA VÄLILLÄ ettei soppa pala pohjaan. Lisää vettä aina sitä mukaan kun se haihtuu kattilasta, ja riippuen kuinka paksua soppaa haluat tehdä. Itse pidän hiukan sakeammasta sopasta ja kohdallani 2 litraa vettä on sopiva määrä.
- Kun soppa on lähes valmista, lisää makusi mukaan suolaa.

Samalla kun lisäät sipulit, voit halutessasi lisätä vaikka porkkananpaloja, chiliä yms. Kun soppa on valmista itse lisään vasta tässä vaiheessa annoslautaselle paistetun, chilipitoisen jauhelihan (en siis sekoita niitä ennenkuin lautasella).

With a TwistSopasta tulee käsittämättömän hyvää kun lisäät annoslautaselle myös noin 1 tl curryä ja suuhun sopivan määrän habanero-tabascoa (muutama rivakka ravistus). Hernekeiton, curryn, chilin (tabascon) ja jauhelihan maut istuvat hämmästyttävän hyvin toisiinsa, ja jo ennestään herkulliseen perus-soppaan saa mielenkiintoisen vivahteen.

Ei minulla muuta tänään, moro.

1 kommentti:

  1. Tjaa, pitääpä heti lisätä huomio, ko currysoppa toimii erinomaisesti tällaisen rapsakan pakkaspäivän jälkeen, ja nyt ruoan päälle nautiskelen "arki" viskiä, Skottilaista Blended Highland Birdiä parin sormenleveyden verran ja huomaan että tämän viskin maku tukee harvinaisen hyvin sopan aromeita. Enää ei pikku pakkanen haittaa.

    Sitten klapeja takkaan ja saunomaan. Moro (taas).

    VastaaPoista