13.12.2010

Kylmäsavulohipizzaa ja savuporopastaa

Vaikka alinna oleva savuporopasta on paras pastakastike mitä olen koskaan tehnyt, aloitetaan kylmäsavulohipizzasta joka on "ihan kelvollista" sekin.

KylmäsavulohipizzaTämä ohje olkoon enemmänkin ideana, kovin tarkkoja ohjeita en tästä viitsi kirjoittaa, koska pizzan päälle nyt voi roiskaista käytännössä melkein mitä hyvänsä.

PohjaPohjastakin vain sen verran että älkää tehkö etenkään tähän sellaista paksua pulla pohjaa. Omaan pohjaani en koskaan käytä edes hiivaa, vain muutama desilitra vehnäjauhoja, hiukan suolaa ja hiukan vettä. Niin, ja pari tippaa oliiviöljyä. Tämän jälkeen 5 minuuttia kovaa vaivaamista ja taikinan kaulitseminen noin 3mm paksuksi levyksi.

KastikeTomaattikastikkeeseen laitan vähän ketsuppia ja vajaan desilitran tomaattipyrettä, pieni ripaus sokeria, jauhettua mustaapippuria ja oreganoa.

TäyteKun pohja on kaulittu, levitä sille tomaattikastike tasaisesti. Tomaattikastikkeen päälle kerros ohuita sipulirenkaita (1 keskikokoinen sipuli) ja tämän päälle kylmäsavulohifileitä niin että pitsan päällinen on mukavasti peitossa. Tämän jälkeen sinne tänne ruokalusikalla creme fraichea noin 5 kekoa (älä levitä!) ja koko hoidon päälle reilusti mozzarellaraastetta.

Paista uunissa 275-300 asteessa (kiertoilma) grilli/ylävastuksen alla noin 4-5 minuuttia.

Ja tarjoiluun pizzan päälle basilikanlehtiä.

***

Savuporopastakastike 100g savuporoleikkelettä
3 valkosipulinkynttä
Sipuli
½ paprika
Purkki ruokakermaa
pippuria
paprikajauhetta
suolaa
mustapippurirouhetta
oreganoa
(Pari tuoretta chiliä)
(½ omena)

- Pilko kiinteät aineet ja kuullota hetki voissa. Halutessasi voit lisätä ½ omenan tai jättää chilin pois (Itse käytän 1 Aji Benito ja 1 Lemon drop, Habanerokin menisi riippuen paljonko potkua haluat saada)
- Lisää kerma ja hauduta hetki

Tarjoile pastan kanssa ja lisää annoksen päälle vähän ketsuppia (tuo hieman makeutta) ja lusikallinen pestoa (tuo mukavaa yrttisyyttä ja suolaisuutta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti