20.7.2013

Pikaruokakatsaus Manse

Terveeks, it's been a while. Kesätauko venähtänyt turhan pitkäksi.

Olen viimeaoikoina tehnyt perusteellisen testin läpikäymällä Mansen pikaköökkejä läpi.

Ylivoimainen ykkönen huikean hyvällä, autenttisella safkalla on Sammonkadulla sijaitseva Teboilin vieressä oleva Intialainen Uma's takeaway. Pieni kioski ei tosiaan anna päällepäin syytä kovin korkeisiin odotuksiin, mutta mitä on sisällä onkin sitten parasta mitä olen missään maistanut Intian keittiön saralla.

Kokki ja myyjä laittaa kaasulla safkat siinä silmien edessä. Erityisesti korma ja etelämmän, hieman tuliset katkarapu- ja kasviscurryt ovat huikeita. No, siinähän oikeastaan koko lista tulikin. Kioskista saa myös kebabeja jotka ovat myös terävintä kärkeä mitä olen maistanut. Kerrassaan ällistyttävä paikka. Myös palvelu on kerrankin erinomaisen kohteliasta ja hyvää. Vaikka Nanda, Swagath ja muut Intialaiset ovat Tampereella sangen kovaa tasoa, mutta Tämä pesee mennentullen kaikki.

Loistava esimerkki siitä miten hyvä ruoka ei välttämättä tarvitse hienoja puitteita. Jos haluaa hyvää Intialaista, this is the place. Koska sisällä on 5 (!) asiakaspaikkaa, kannattaa ruoka ottaa mukaan, ja ostaa vaikka Intialainen bisse kyytipojaksi.

Ai niin, suuri plussa itse tehdyistä superhyvistä pitaleivistä keban kanssa. Myös naanleivät on itse tehtyjä ja muun tason mukaisia.

Kebab osastolla, jos Uma's unohdetaan (vaikka ykkönen onkin tässäkin sarjassa), Rautatienkadun Suleima vääntää laatukebabit, joskin taso vähän heittelee. Suleiman vieressä on muuten mielestäni Tampereen paras pubi, Gobi Desert Canoe Club Blues Bar. Mukava ilmapiiri, henkilökunta ja asiakkaat yhdessä erinomaisen musiikin kanssa luovat huolestuttavan viihtyisän fiiliksen. Blues Bareja ei ole liikaa, mutta tämä on kyllä timantti. Erityisesti kerran kuussa järjestettävät open mic blues jami illat ovat aika älyttömän siistejä eventtejä. Muusikoita soitinlaukkuineen on parikertaa ollut oikein reiluksi jonoksi saakka. Näinä iltoina pikkupubin lämpötila nousee tuonne neljänkympin korville ja fiilinki on kerrassaan erinomainen hikikarpaloista huolimatta. Great to see so many people groovin' feet stuck deep in the delta mud.

Snagariosastolla Jankan Wanha Grilli on vaikea voittaa, joskin Vaakon Nakki Pispalassa hengittää kyllä niskaan. Mutta itsetehty chilisalsa Chilihampparissa ja sikahyvät lihikset kyllä vievät Jankalaisen voittoon.

Mutta missä olisi sellainen kunnon BBQ pit? Pulled porkia, ribsejä jne avotulella valmistettuna. Siis ihan kunnolla tehtynä, oikomatta yhtään? Pirtelöitä ja Key Lime Pietä? American breakfast served all day? Sellainen pitänee perustaa.

1 kommentti:

  1. Hitto soikoon, unohtui mainita että Gobissahan on muuten erinomainen, varmaan yksi Tampereen parhaita rommivalikoimia!

    VastaaPoista