8.4.2010

Pohjaton pizza

Ideana on lyhykäisyydessään jauhoton, vähähiilarinen (40g/173 kcal) ja runsasproteiininen (155g/602 kcal) "pizza". Tämä on vain oma perusohjeeni ja sitä on helppo muunnella moniin makuihin ja dieetteihin sopivaksi, valmistusaikaa menee pulska vartti.

Pohja:
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
2 tl Oreganoa
2 Kananmunaa
2 tl Mustapippurirouhe
2 tl Paprikajauhetta
Soijakastiketta

- Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen
- Pilko sipuli ja valkosipuli
- Sekoita aineet
- Painele pellille tasaiseksi "pohjaksi"
- Laita uuniin
- Valmista tomaattikastike pohjan ollessa uunissa

Tomaattikastike:
2 tl Oregano
1 tl Mustapippurirouhe
1 dl Tomaattipyre
(Sokeri)

- sekoita aineet
- odota kunnes pohja on ruskettunut hieman
- Ota pohja uunista ja levitä pohjan päälle tomaattikastike ja täytteet

Täytteet:
Salvia tuppo
Oliiveja maun mukaan
Kapriksia maun mukaan
100 g Juustoraaste
3 Tomaattia (luumutomaattia)
(Chili)

Täytteitä voi luonnollisesti vaihdella, ja vaikka pizzaan ei mielestäni kuulu ikinä ananas, tähän se sopii salvian kumppaniksi. Myös keittokinkku istuu tähän mainiosti, basilika jne jne.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä! Älä ikinä poista blogiasi. Palaan aina tähän kun haluan tarkistaa miten se maailman herkullisin pizza tehtiinkään!

    VastaaPoista