10.1.2012

Lihapata. Palapaisti. Palapata.

Tästä yksinkertaisemmaksi ei voi mennä. Aineet pataan ja odottelemaan,


Ensikosketukseni

Taginepatoihin oli 
vuonna 1995 kiertä-
essäni Marokkoa.
400 g valmista palapaistia tai 200 g Naudan paistia ja 200 g Possun paistua (kuutioi reiluiksi paloiksi)
7 dl kasvislientä (itse käytin sipulikeiton ylimääräisen liemen vedellä jatkettuna)
1 Iso porkkana
1 iso sipuli
Timjamia
Suolaa
Mustapippuria
sokeria
Voita
Vehnäjauhoja
Vettä


- Ruskista nopeasti lihat voissa pannussa ja laita pataan (huuhtase pannulta paistorasvat mukaan pataan)
- Kaada päälle liemi
- Tee suuruste ja lisää pataan (Ruskista jauhot voissa (1 rkl jauhoja, 50g voita), lisää ½ dl vettä kokoajan sekoittaen)
- Kuori porkkana ja siivuta ½cm siivuiksi ja lisää pataan
- Pilko sipuli lohkoiksi ja lisää pataan
- Lisää tukko timjamia (silputtuna)
- Lisää ripaus sokeria ja pippuria
- Maistele ja lisää maun mukaan suolaa (itse käytin savusetttua suolaa)
- Hauduta liedellä miedolla lämmöllä 4 tuntia


Kokeilin Joululahjaksi saatua Taginepataa. Taginepatahan on perinteisesti keraaminen pata, jossa on korkea suippo kansi jonka päällä on pieni kuppi jossa pidetään tikkaa kylmää vettä. Ideana tässä on että kun ruokaa laitetaan, höyry nousee kannen yläosaan, jäähtyy ja tiivistyy ja valuu kanttapitkin takaisin alas, mistä tulee omalaatuinen höyryn kierto pataan jolla on oma vaikutuksensa kypsenemiseen.


Ensikerralla pitää tehdä tavallisella pannulla, että näkee mikä ero pannuilla on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti