10.8.2015

Umami munia. Tee munia. Aasialaisia munia.

Soppa365:ssa oli maininta Momofukun umamiliemimunista (jumatsuga mikä sanahirviö! Onko "Vähimmäismäärä Momofukun tulisia soijaliemikananmunia", "Minimi Momofuku umaminagamunia?!?!" Liekö tuo edes Suomenkieltä!). Noh, kokeiltavahan niitä oli.

Munat
Laita luomukananmunat (6 kpl) kiehuvaan veteen jossa hieman suolaa, ja anna kiehua 7 minuuttia.

Tee marinadi munien kiehuessa.

Marinadi
6rkl lämmintä vettä
1rkl sokeria
2rkl sherryviinietikkaa (tai siideriviinietikkaa)
1,75 dl vähäsuolaista soijakastiketta
Lisäksi

- Liuota sokeri veteen ja lisää muut aineet,

Munien kiehuttua, siirrä ne kylmään veteen jäähtymään 3-4 minuutiksi.

Kuori munat varovasti, ja laita munat pakasterasiaan ja kaada marinadi päälle (munat peittyvät juuri sopivasti).

Anna munien olla jääkaapissa yön yli marinoitumassa

Ota munat marinadissa, halkaise, suolaa ja pippuroi ja nauti, Itse nautin pähkinäisen nuudeli-Tonnikala-salaatin kanssa ja toimi hyvin.

Jos et halua että kananmunat mustuvat pinnaltaan kokonaan, voit naputella kuoren säröille (älä kuori), umami liemi tunkeutuu kuoren raoista ja värjää "marmoripinnan" muniin. 

Nämä eivät luonnollisestikaan ole aivan yhtä maukkaita sniidummasta marinoinnista johtuen, mutta ovat kyllä hauskan näköisiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti