10.8.2015

Pekonirulla, possun ulkofile, tapenade. Lihakääretorttu.

NEWS FLASH ! THIS JUST IN!

Possun kuvetta tahi ulkofile

- Trimmaa lihasta kalvot ja liika rasva terävällä veitsellä
- Leikkaa liha noin 1cm paksuksi lankuksi (jos käytät filettä, leikkaa se puoliksi ja leikkaa molemmista pätkistä sentin levyt). Siis tavallaan samalla lailla kun rullaat talouspaperirullaa auki. Tavoite olisi saada leikattua noin 20-25 cm leveä ja ja noin kaksi kertaa yhtä pitkä levy. 
- Levitä lihalätkälle 5mm paksu kerros tapenadea.
- Rullaa kiinni samalla lailla kuin kääretorttu,

- Levitä tasolle sidonta narut saman suuntaisesti, ja naruihin nähden poikittain Scwartzwaldin kinkkua tai pakonia (Schwartzwaldi on rasvatonta verrattuna beksuun, itse käytän sitä.)
- Nosta possurulla Schwartz.../pekonin päälle ja kääri rulla kauttaaltaan pekoniin.
- Sido rulla kiinni.

Kypsennä uunissa 160-180'C ritilällä (muista rasvakippo alle) tai grillissä epäsuoralla lämmöllä noin tunti. Sisälämmön tulisi olla 71'C.

Anna levätä noin 5 min ja nauti vaikka grillisalaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti