25.4.2012

Amerikkaa lautasella 2 - Stuffed Chicago Pizza

Kun ravintola ei ota varauksia vastaan ja sinne on reilu jono paikallisia jo puolituntia ennen ravintolan avaamista, ravintola ei voi olla kovinkaan kehno. Etenkään jos mm. Foodnetwork, NY Times ja Chicago Tribune ovat nimenneet paikan Chicagon parhaaksi. Täytyy sanoa että paikallisia kannattaa uskoa, Giordanoa ei turhaan sanottu parhaaksi pizzapaikaksi kun kyseltiin mihin kannattaa mennä.

Kysyin ravintolassa mikä on suosituin ja mitä tarjoilijatar suosittelisi ja vastaus oli stuffed Canadian bacon, pineapple and cheese. Voi poijaat tällaista en ollutkaan aiemmin maistanut! Yli viisisenttiä paksu rapsakka "pannupizza" jossa paksuus ei tullut taikinasta vaan pekonin, ananaksen ja juuston herkullisesta combosta.

Juuston päälle(!) oli vielä lapattu talon omaa "marinara" kastiketta kerros. Tilasin pienen version pizzasta ja vaikka en ihan pieniruokainen olekaan, jäi puolet syömättä kuten näköjään monella muullakin. Onneksi ravintolasta sai doggybagit mukaan ongelmitta.

Pizza oli mahtavan makuinen, juuston hieman voinen maku yhdistettynä makeaan ananakseen ja pekoniin, ja voimakas yrttinen tomaattikastike soittivat kyllä sinfoniaa unisonossa. Perfectamundo!

Näistä pizzoista riitti ruokaa Lounaaksi, Illalliseksi ja taas seuraavanpäivän lounaaksi!

Aiemmin päivällä kävin sisäänajamassa Chicago-tyylin hodarit. Loistavaa! Chicago-dogilla on kuulemma muutama A&O, 7 täytettä, Sesam sämpylä, Wiener makkara (ei saa olla grillattu eikä keitetty, keitä ensin vettä ja kun se kiehuu ota pois lämmöltä ja lisää nakit sekaan 20 minuutiksi), keltainen sinappi, sipulihake, 2 kpl tomaattilohkoja, 2 kpl pikku etikkachilejä (pepperoncini), neonvihreää relissiä (en tiedä mitä tämä on) ja suolakurkkulohko ja perunalastuja kylkeen. Lisukkeilla on "puettava" makkara, ei sämpylää.

Herkkua!

2 kommenttia:

 1. Kun ravintola ei ota varauksia vastaan ja sinne on reilu jono paikallisia jo puolituntia ennen ravintolan avaamista, ravintola ei voi olla kovinkaan kehno. Etenkään jos mm. Foodnetwork, NY Times ja Chicago Tribune ovat nimenneet paikan Chicagon parhaaksi. Täytyy sanoa että paikallisia kannattaa uskoa, Giordanoa ei turhaan sanottu parhaaksi pizzapaikaksi kun kyseltiin mihin kannattaa mennä.

  Kysyin ravintolassa mikä on suosituin ja mitä tarjoilijatar suosittelisi ja vastaus oli stuffed Canadian bacon, pineapple and cheese. Voi poijaat tällaista en ollutkaan aiemmin maistanut! Yli viisisenttiä paksu rapsakka "pannupizza" jossa paksuus ei tullut taikinasta vaan pekonin, ananaksen ja juuston herkullisesta combosta. Juuston päälle(!) oli vielä lapattu talon omaa kastiketta kerros. Tilasin pienen version pizzasta ja vaikka en ihan pieniruokainen olekaan, jäi puolet syömättä kuten näköjään monella muullakin. Onneksi ravintolasta sai doggybagit mukaan ongelmitta.

  Pizza oli mahtavan makuinen, juuston hieman voinen maku yhdistettynä makeaan ananakseen ja pekoniin, ja voimakas yrttinen tomaattikastike soittivat kyllä sinfoniaa unisonossa. Perfectamundo! Chicagon ruokapyhiinvaellusmatka alkaa olemaan lopussa ja on aika jatkaa.

  Leaving the Windy City for the Sin City. Las Vegas, here we come!

  VastaaPoista
 2. ai niin! Sisäänajoin ne Chicagon hodaritkin. Toimii!

  VastaaPoista