4.2.2014

Nopea, rapea ja herkullinen quesadilla raikkaalla salsalla

Tämä on jonkinasteinen oma versioni Meksikolaisen keittokirjan quesadilloista. Nopeaa, helppoa ja todella hyvää. Uskallan sanoa että yksi parhaita tortillareseptejä jota olen maistant.


Hyvä perus salsa
(Toimii lisäkkeenäkin monelle ruoalle)
1 iso makea tomaatti (esim terttu tai luumu)
1 keskikokoinen punasipuli
½ limen mehu
kourallinen korianteria
3 valkosipulin kynttä
1 jalapeno (vihreä)
1 pieni paprika

- Pilko kaikki aineet limeä lukuunottamatta pieneksi kuutioksi ja valuta tomaateista neste pois lävikössä
- Sekoita ainekset ja purista päälle lime mehu, sekoita taas


- Paista 400g sikanautajauhelihaa ja mausta mieleiseksesi (esim mausta herkkusienisoijalla ja tällä grillimausteella).
- Raasta desilitra parmesaania


Tortillan kokoaminen

- Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää ruokalusikallinen voita.
- Kun voi on sulanut ja pannu kuuma, laita pannulle maissitortillalätty (esim Santa Marian corn&wheat, jokatapauksessa maissifläbät pesevät vehnäiset satanolla) puoliksi taitettuna, laita sisälle hieman jauhelihaa, parmesan raastetta, salsaa ja vielä parmesaaania. HUOM ole nopea, kuumalla pannulla tortillafläbät ottavat nopeasti väriä.
- Paista max 1 minuutti (kunnes pinta on kullanruskea ja rapeutunut), käännä ja tee sama toiselle puolelle.
- anna seistä hetken lautasella (1-2 minuuttia)
- Nauti

Ja kylkeen se mojito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti