Tämä on jonkinasteinen oma versioni Meksikolaisen keittokirjan quesadilloista. Nopeaa, helppoa ja todella hyvää. Uskallan sanoa että yksi parhaita tortillareseptejä jota olen maistant.
Hyvä perus salsa
(Toimii lisäkkeenäkin monelle ruoalle)
1 iso makea tomaatti (esim terttu tai luumu)
1 keskikokoinen punasipuli
½ limen mehu
kourallinen korianteria
3 valkosipulin kynttä
1 jalapeno (vihreä)
1 pieni paprika
- Pilko kaikki aineet limeä lukuunottamatta pieneksi kuutioksi ja valuta tomaateista neste pois lävikössä
- Sekoita ainekset ja purista päälle lime mehu, sekoita taas
- Paista 400g sikanautajauhelihaa ja mausta mieleiseksesi (esim mausta herkkusienisoijalla ja tällä grillimausteella).
- Raasta desilitra parmesaania
Tortillan kokoaminen
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää ruokalusikallinen voita.
- Kun voi on sulanut ja pannu kuuma, laita pannulle maissitortillalätty (esim Santa Marian corn&wheat, jokatapauksessa maissifläbät pesevät vehnäiset satanolla) puoliksi taitettuna, laita sisälle hieman jauhelihaa, parmesan raastetta, salsaa ja vielä parmesaaania. HUOM ole nopea, kuumalla pannulla tortillafläbät ottavat nopeasti väriä.
- Paista max 1 minuutti (kunnes pinta on kullanruskea ja rapeutunut), käännä ja tee sama toiselle puolelle.
- anna seistä hetken lautasella (1-2 minuuttia)
- Nauti
Ja kylkeen se mojito.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti