16.2.2014

Suomi-Kanada. Sotshi. Putin. Poutine.

Pulled pork season 2014 started.
Nyt poutinen kyytipoikana.
Aiemmin, edellisissä fudiksen MM-kisoissa kehittelin ruokavalioon vaihtelua pelaavien maiden perusteella; ja miksei vanhaa "teemalauantai" tyyppistä näkökulmaa mukaillen.  Täytyykin laajentaa hokin puolelle. Suomi-Kanada. Kanada...hmm, mitä siellä syödään, paitsi hylkeenrasvaa ja vaahterasiirappia?

Päädyn Poutineen, Ranskalaisiin ja juustoon, ja koska eilen oli grillikauden 2014 startti, pulled porkia kylkeen kuten sielläkin on välillä tapana.

Koska olen laiska oikaisen hieman ja ostan ranskalaisiksi crispy longseja valmiina koska en viitsi alkaa puljaamaan rasvakeittämisen kanssa.

Juustoksi kuutioin halloumia noppapaloina jotka käytän pikaisesti pannun kautta. Juustot ranujen päälle.

Sitten päälle ruskea kastike. Kaikkien pitäisi osata se ohje, mutta pikaisesti, (roux) ruskista vehnäjauhoja runsaassa voissa (riittävän paljon!) ja lisää joukkoon kokoajan sekoittaen vettä tai lihalientä. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Itse tosin lisään mukaan tilkan brandyä voi-jauhoseoksen ruskistuttua ja pieni tilkka kermaa lopuksi (eli teen brandy-kermakastikkeen).

Koska soosi ja juusto vie annoksen mukavasti suolaisen puolelle, kylkeen istuu makeahko bbq pulled pork ja cole slaw. Ja terävää rapeutta vielä kun päälle paistaa muutaman pekonisiibaleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti