18.6.2014

Tampereen Kebabit

Grillimakkararanking 2014 ja Tampereen snagariranking 2014 ohella ohjelmaan tulee nyt myös kebabranking 2014.

Koska koen omaavani kompetenssiä arvostella kebuja oltuani vakiokuluttaja useamman vuosikymmenen puolelta, ensimmäisen sain 80-luvun alkupuolelta Turkkilaisesta basaarista ostettuna, 90-luvun Ystävä-kebabista Forssasta (jolla on edelleen kultareunainen muisto mielessäni, siellä oli laatulihaa!) ja moderneista 2
000-luvun suurkaupunkikebuista, tuli aika laittaa paikat paremmuusjärjestykseen. Projektin aikana läpikävin liki kaikki Tampereen kebabit, suuressa osassa laatu oli kehnoa ja ruoka jäi syömättä, osassa aivan timanttia. Mutta seuraavat siis omien kokemusteni perusteella.

Top 10 kebut Tampere

1. Niili, Tammelantori.
Superhyvä itsetehty liha ja hyvä soosi ja listalta löytyy lihoja koko range maksasta kanaan. Palvelu hyvää ja nopeaa. Paikan perustaneet Abu Fuadin alkuperäiset työntekijät.

2. Uma's Takeaway, Sammonkatu
Taas, hyvä liha ja itsetehdyistä hyvistä pitoista iso plussa. Vaikka mesta on Tampereen paras Intialainen (älä anna kioskimaisen ulkoasun vaikuttaa, ruoka on uskomattoman hyvää ja niin autenttista kuin täällä mahdollista. Intialainen, kaasuliekki ja pannu, kaikki tehdään siinä silmien edessä.). Loistavat kebutkin näkyy taittuvan ongelmitta. Ainoa miinus kovin runsaasta kastikkeen käytöstä, vaikka hyvää soosi sinänsä onkin. Mutta soosit rinnuksilla on tylsää palata duuniin.

3. Abu Fuad, Foodstation
Laadukkaat peruskebut, hyvä itsetehty liha ja plussaa lastenannoksista, jos niitä nyt joku kyselee.

4. Malabadi, Hervanta
Tämä on oikeastaan Turkkilainen ravintola, ei peruskebu paikka. Börekit ja shishkebut taittuvat siinä missä dönerit ja pataruoat. Tämä voisi olla ykkönenkin. Muualla Suomessa en olekaan törmännyt Börekeihin (yksi ensimmäisiä oivalluksiani 80-luvun alkupuolelta kun maistoin basaarissa liekillä tehtyä kaali-liha-juusto böregiä).

5. Evin, Sammonkatu
Ok peruskebsuja, nothing to complain. Plussa keboksista, lootallisesta lihaa.

Parempi keskikasti (positiivisen puolella), Galata ja Punjab. Ehkä myös Suleima, mutta siellä laatu on alkanut vaihtelemaan ihan liikaa (3/10 erittäin hyvää, 7/10 surkeaa). Kalevan pizzeriassa vähän sama juttu, samoin kuin Härmälän kebussa. Mardinissa on ihan Ok kebut, mutta ne on aikalailla kuivia. Mansekebukin on alkuillasta ok, kiireen kasvaessa illalla taso heikkenee radikaalisti (soosi on hyvää). Runsaasti olen kuullut kehuja olen kuullut Hevalista, mutta oma kokemus ei ihan komppaa, joskin vierailustani on kosolti aikaa.

Huonoja, kehnoja, luokattomia ja mitähelvettiä luokiteltuja onkin sitten muut joissa olen käynyt. Ihan kaikissa mansekebuissa en ole käynyt, mutta tämän projektin puitteissa otannasta tuli kuitenkin melkoisen kattava. Itse en käy kuin yllämainituissa top 5 paikoissa ja satunnaisesti ennenkäymättömissä paikoissa.

Tip. Jos kebussa käytetään mikrolihaa karta paikkaa, jos se veistetään suoraan vartaasta lautaselle, kättele ja ylistä kebabmestaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti