19.6.2014

Dueling Grills Tampere; Vaakon Nakki vs. Jankan Wanha Grilli

Legendaarinen Vaakon Nakki vastaan Jankan Wanha Grilli. Herkullinen lähtökohta.

Vaakon Nakilta ei perinteitä puutu, grilliruokaa jo yli 50 vuotta. Historiaan en sen tarkemmin mene, siitä löytyy tekstejä jo tarpeeksi, mutta sen totean että vuodesta toiseen taso on ollut kohdallaan. Muutenhan evoluutio olisi tuon jo pois korjannutkin. Ja nostan hattua ja arvostan.

Jankan Wanha Grilli on uudempi haastaja, joka kuitenkin on vakuuttanut allekirjoittaneen tasollaan, kuten olen jo pariinkin otteeseen kirjoitellut. Tulokulma on hieman modernimpi kuin Vaakolla. Tosiaan tämä on vähän samantyyppinen battle kuin vastakkain olisi Anthony Bourdain ja Adam Richman. Vaakolla on perinteisempää katuruokaa, kun taas veikkaan Jankalaisessa seuratun Richmanin Man vs. Foodia.

Valitsen battleen aluksi omat suosikkini, Vaakon erikoinen ja Jankan Hottis.

Vaakon erikoisessa on tuoreen oloiset kasvikset, joita on runsaasti. Parilalla käytetty kinkku on hyvää, samoin tosi hyvän makuinen mehukas pihvi. Kananmuna jättää hieman kuivakan vaikutelman mutta on kumminkin ihan hyvä. Ja koskenlaskijaa on vähän sniidusti. Kaikenkaikkiaan hyvä ja selkeämakuinen, raikas ja isokokoinen satsi, jossa raaka-aineiden maut hyvin esillä.

Jankan Hottis edustaa sitä modernimpaa näkemystä. Pihvi on hyvän makuinen ja hyvin maustettu. Joskus tosin jäänyt vähän turhan punaiseksi. Kasvikset ovat raikkaita ja niitä on sopivasti. Kurkkusalaatin tosin vaihdan aina suolakurkkusiibaleisiin, mielestäni etikkaisen hapan klangi natsaa paremmin kuin makeahko relissi. Näitten päälle savujuustoa pari siivua ja aimo töräys tabascon sukuista pikanttia chilisoosia. Kaikenkaikkiaan hyvä ja raikas setti tämäkin. Siinä missä edellinen pelasi puhtailla mauilla, tässä on mausteet kohdallaan. Sanoisin että Jankalainen vie pisteet niukasti 58-57.

Jankalainen vie myös lihapiirakkapörssin harvinaisen laadukkailla ja maukkailla lihiksillä ja lihis annoksilla 60-55. Salaisuus lienee parilan kautta pyöräytettävällä höyrytetyllä piirakalla johon parila jättää rapean pinnan ja mukavamman koostumuksen.

Vaakkoon pisteet jää puolestaan selkeästi erikoisuuksiensa ja klassikoidensa takia. Kuuma koira pesee oikeastaan kaikki muut vastaavat kilpailijat, samoin parilaherkku yksinkertaisuudessaan toimii.  54-61. Pisteissä ollaan tasatilanteessa.

Vaakon sijainti voittaa mennen tullen, toisaalta Jankalaisessa on mukavampi palvelu.

Itse en osaa näihin tehdä eroa. En sitten millään, enkä kyllä välttämättä haluakaan. Suosittelenkin siis, ehkä pitää käydä molemmissa vuorotellen sen mukaan mitä haluaa syödä. Lihikset ja modernimmat burgerit Jankasta, perinteisempi ja spesiaalit Vaakolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti