Koska mansikkakausi nyt kerran on parhaimmillaan, grillailin tosta Tammelan torilta ostamiani aprikooseja. Aprikoosien päälle tein pienen habanero-mansikkasalsan (pieneksi hakattua habaneroa, punasipulia, korianteria, lime-mehua (puolikkaan limen), mansikkaa paloina) ja päälle rapeaksi grillattua pekonia.
Habaneron, mansikan ja grillatun aprikoosin maut sopivat yhteen kuin nitriilihanska tullimiehen räpylään, ja pekoni taittaa hieman kirpeähköä makua, ja lime puolestaan pekonia. Kaikki maut jetsulleen symbioosissa, simppeliä jossa kaikilla raaka-aineilla on tarkoituksensa, eikä mitään ylimääräistä. Toimii, mansikasta on moneksi.
Pilko kuoritut aprikoosit 4 osaan. Lisää 4 osaan (koosta riippuen) leikatut mansikat, rucola ja saksanpähkinät. Päälle hieman passionhedelmä-mandariini-habanero siirappia (kysy jos tarvit ohjeen, lisään sen tarvittaessa) ja taas rapeaa pekonia. Siirapin voi myös korvata cantaloupe-melonilla. Pieni makeus sopii tähän salaattiin.
Juomaksi molemmille Moscato d'Asti viiniä tai vaikka jotain Alsacen Zind-Humbrechtia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti