Pitkästä aikaa pizzaa, en oikein enää syö jauhoja, mutta speltti on ymmärtääkseni hieman terveellisempää.
Siis, alkuvehnäpohja (heh heh, vanhoja kotimaisia nimiä tutuille raaka-aineille. Speltti), tomaattikastike, sipuli, kaprikset, kylmäsavulohi ja emmentaali. Päälle omasta guerillagardenista partsilta sinappikaalia (Rucola), ruoholaukkaa (Ruohosipuli), kanelibasilikaa ja kiviselleriä (persilja), sekä 10% cremefraichea. Ja koko "teoksen" päälle pirskotellaan kynsilaukkaöljyä (valkosipuliöljy). Pääosin luomua ja terveellistä.
Väänsin pizzan pizzakivellä uunissa ja siedettävää tuli, mutta Weberissä olis tullu kyä vielä paree.
Speltistä tulee mielenkiintoinen tekstuuri pohjaan, suolainen fisu ja makeahko emmentalin maku sopii hyvin yhteen. Yrtit ja tuo raikkautta ja rucola mukavaa pähkinän makua. Tomaatti ja vuolukermakin toimivat yhdessä. Mielestäni aika tasapainonen ja yksinkertainen setti
Pohja:
noin 2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl spelttijauhoja
½ pss kuivahiivaa
vähän suolaa
Tomaattikastike:
1 dl ketsuppia
1 dl Muttin tomaattipyrettä
Oreganoa
Suolaa
vähän sokeria
mustapippurirouhetta
Täyte:
Kylmäsavulohta
1 sipuli
Kapriksia
Emmental raastetta
Päälle:
10% Creme Fraichea
Rucolaa
Yrttejä (oman maun mukaan)
- sekoita kuivahiiva jauhoihin suolan ja sokerin kanssa, sekoita
- lisää vesi ja oliiviöljy ja vaivaa taikinaa 5 min
- Anna nousta esim mikrossa (sinne ei vedä, eikä astiaa tarvi pahemminpeitellä) 20 minuuttia
- Laita pizzakivi uuniin ja anna uunin lämmitä (max lämpötila ja kiertoilma päälle)
- Tee tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset
- Kauli noin 2 mm paksuksi (jauhota molemmat puolet) ja laita kuuman pizzakiven päälle
- Lisää Tomaattikastike
- Lisää tomaattikastikkeen päälle ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli
- Lisää kaprikset
- Lisää Kylmäsavulohi
- Lisää Juustoraaste
- Paista uunissa muutama minuutti, kunnes reunat näyttää hyvälle ja juustoon tulee kullankeltainen sävy.
- Kun otat pizzan uunista lisää päälle rucola, yrttisilppu ja muutama rkl creme fraichea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti