10.7.2011

Amerikkaa lautasella - Tienpäällä II

Takautuva täydennys osa 2.

***
Point Arena on  henkeäsalpaava! 
Nyt on päästy kunnolla tienpäälle. Dinereitä ja muita kioskeja on korkattu ja testattu pitkin Kaliforniaa Los Gatosista Sausaliton kautta Bodega Bayhin ja Point Arenalle ja taas Navarro riverin piennarta Santa Rosaan ja Kenwoodiin, Sonomaan. Ruskea Muistikirja on jo täynnä tekstiä ja muistiinpanoja ruoista ja ravintoloista!

Ja mikäs tässä on Chevy Impalalla lotkotellessa kun bensaa ja tietä piisaa (juma#*+!% miten hienoja pieniä vuoristoteitä!).

Aamiainen
Reissu on muuttanut käsitykseni Kaliforniasta perusteellisesti, miksei missään puhuta koskaan näistä vuoristoteistä ja ylipäätään käsittämättömän rikkaasta ja vaihtelevasta luonnosta? Ja kuva Amerikkalaisesta ruokakulttuurista on vaihtunut kutakuinkin täydellisesti. Ruoka on vähärasvaista, luomua lähiruokaa pääasiassa ja mielettömän maukasta ja terveellistä. Mielikuva oli jotenkin päinvastainen erityisesti tuon terveellisyyden suhteen.

Tänäänkin aamiaisella rosmariiniomeletti, hyvää kahvia (täällä on muuten tosi hyvää kahvia!), juuripuristettua aplarimehua ja British muffin mustikoilla. Ja kaikki tietysti paikallisen kylän omaa tuotantoa tai sitten luonnosta kerättyä villitavaraa.

Pittoreski kattaus
Kun lähdettiin Sunnyvalesta, käytiin kuvankauniissa Los Gatosin kylässä jääätelöllä, jossa on iso tiski erilaisia jäätelöitä, "piparitaikinaa", erilaisia suklaita jne, ja sieltä vaan sanotaan mitä haluaa ja jäätelömestari sekoittaa silmien edessä sekoituksen itse kahdella metallilastalla. Chocolate Eruption tjsp. Suklaajäätelöä, valkosuklaajäätelöä, suklaakakkutaikinaa, paahdettuja manteleita, suklaakastiketta ja suklaan muruja.

Oh Crab!
Matkalla pysähdyttiin myös Bodega Bayssa, kalastajakylässä jossa mm. Hitchcockin Linnut on kuvattu. Paikassa on liki legendaarinen rapukioski, josta ostin tuoreen crab sandwichin. Hulppeaa! Ravun todella kermainen maku istuu mainiosti patongin ja paikan hot saucen kanssa. En ole ennen maistanut tällaista leipää.

Eilen käytiin lisäksi Point Arenalla, paikallisessa kalastajakylässä jossa siis nyt nukuttiinkin, Chowder Housessa (josta on kalastajien veneisiin ehkä 10m, melko turetta...) jossa eturuoaksi crabcakea, pääruoaksi pelkistetty Angus Beef Burger ja palan painikkeeksi kylän panimon Red Tail Amber. Tässä uneliaassa kylässä kaikki mitä tarjotaan on luomua ja paikallista. Tämä on ensimmäinen paikka jossa muuten näkee hippejä.

Ilves
Ilokseni olen huomannut muuten tekeväni salsat sun muut aivan kuten ilmeisesti Meksikossakin tehdään, ollaan käyty parissa Meksikolaisessa ja salsat ja muut maistuvat ja näyttävät juuri sille mille kotona tekemänikin.

Nyt ollaan siis Sonomassa ja on tarkoitus käydä tsekkaamassa hiukan viinitiloja. Tässä samassa majoituksessa on muuten asunut näköjään Robert Parkerkin rankatessaan Sonomaa. Tämä paikka nostaa missään koskaan kokemani majoituksen tason potenssiin yksitoista (oikeasti, tällaista tämän pitäisikin olla. 

Ilveksen näkeminen täällä yllätti
Paikka on suht edullinen mutta palvelu ja puitteet aivan omaa luokkaansa. Tila on pitkälti omavarainen, pyörii aurinkoenergialla, vesi on omaa jne, kestävää kehitystä parhaimmillaan.

Täältä tähän, palailen taas tuonnempana.

3 kommenttia:

 1. tjaa, palaankin nopeammin kuin ennakoin. Tuossa pihalla pyöri ehta täysikokoinen ilves jonka äkkäsin palatessani safkaamasta (recommended by Michelin guide, 2 aterian + viinilasin hinta 35$ yhteensä!). Sanoin talon emännälle että pihalla olisi ilves jos kiinnostaa ja kiinnostihan se. Ensimmäinen kerta kun hän näkee ilveksen koko 32 täällä asumansa vuoden aikana. Ilveksen saalistuspuuhia päästiin seuraamaan liki tunnin ajan.

  Rouva oli tästä niin iloinen että hoiti meille VIP kortit huomiselle että pääsemme Benzigerille exklusiiville reserve kellari kierrokselle ja tastingiin viinintekijän seurassa. Siis niitä viinejä joita ei normaalisti pääsisi maistamaan. Iltapäivälle lisäksi kierros/tutustuminen biodynaamiseen viininviljelyyn ja rundit Cohnilla ja St. Francis wineryllä. Reissu senkuin paranee...

  VastaaPoista
 2. Hyvä saada tietoa joltain järkevältä ihmiseltä.

  Jenkkilästä puhuttaessa hypetys tuntuu olevan kaiken A ja O. Lisäksi omat tuttuni käyvät jenkkilässä syömässä aina mäkkärissä, starbucksissa, Ray's pizza housessa yms. leffoista tutuissa paikoissa.

  Mitkäs ovat nopeusrajoitukset maanteillä siellä? Ymmärtääkseni meikäläisistä 120km/h-kesänopeuksista on turha haaveilla?

  Hyvää reissua!

  VastaaPoista
 3. kiitos!

  Hwyllä päästellään periaatteessa 65 mph, mutta ideana on pysyä liikenteen mukana eli käytännössä 70-75.

  Muualla onkin sitten 45-55 (ei ole muuten toivoakaan ajaa tolla "ei aivan kirein mahdollinen alusta" lortolla vuoristoteitä 55mph, joskin eipä siellä kukaan muukaan pysty. Ohittaa ei saa siellä missään vaan hitaamman on ajettava levikkeelle päästämään jono ohi). Niin tosian ja vuoristossa on mutkakohtaiset nopeusrajoitukset, esim muuten 55 mutta mutkan ajan (jotka ovat viljalti liki 180') 10mph.

  Taajamat on 25-35mph.

  VastaaPoista