9.8.2015

Turkkilaisia makuja - Malabadi

Kävin syömässä Tammelantorin viereen avatussa ravintola Malabadissa. Olenkin aiemmin vieraillut Hervannan Malabadissa jossa sapuska oli erinomaista joten odotukseni olivat sangen korkealla. Eikä turhaan.

Valitsin menulta Adana Kebabin, jauhelihalammasvartaan.Ei kannata sekoittaa sellaiseen kebabiin joka ensin tulee mieleen, vaan ennemminkin kebakko tyyppinen yrteillä maustettu lammaskanki. Pöytään saapuikin pian erinomaisen näköinen annos jossa reilun kokoinen ja hyvin maustettu lammaskebukka osoittautui juuri yhtä maukkaaksi kuin odotukseni olivat. 

Lisäkkeenä tuli harvinaisen hyvin tehtyä villiriisiä (menulla tosin luki bulgur, mutta ei haitannut koska riisi oli näin hyvää. En tiedä oliko riisi paistettu jotenkin keittämisen (tai höyryttämisen) jälkeen, riisi oli samaan aikaan kiinteää ja irtonaista, ja riisin päällä oli ikäänkuin hieman tahmea pinta, ja se oli kyllä todella hyvää (enpä olisi uskonut kehuvani joskus riisiä näin!). 

Annoksen salaatti oli koottu hauskasti kurkkuviipaleen sisään ja siinä oli erinomainen hieman kirpeähkö kastike. Lihan kanssa tarjoiltiin Turkkilaista minttuista jogurttikastiketta ja uunituoretta hyvää leipää.

Jälkiruoka oli kuitenkin se mikä "katkaisi kamelin selän". TÄYDELLISTÄ.

Yleensä en hirveästi makeasta piittaa, mutta herkullinen baklava ja jäätelö turkkilaisen kahvin kanssa olivat täydellinen yhdistelmä. Ihan heti en muista koska olisin flipannut näin jälkkärin takia. Baklavan lehtitaikinasta pystyi kirjaimellisesti imemään makuja jotka liki veivät kielen mennessään. Aluksi mietin että kolme pikku palaa baklavaa ovat aika vähän, mutta maku on niin rikas että jälkkärissä oli kylliksi. Minttu ja jäätelö raikastivat annoksen mukavasti. Hymyilin vain syödessäni annosta.

Turkkilainen kahvi oli aika heviä tavaraa, joskin se tarjoiltiin hienossa hopeisessa astiassa jolle pitää nostaa hattua. Kahvi on niin stydiä, että lusikka ihan oikeasti seisoo siinä pystyssä. Ristretto on makuvettä tämänrinnalla.

Kun palvelukin oli erinomaisen mukavaa, nopeaa ja ystävällistä, ei oikein jää muuta vaihtoehtoa kuin suositella että tekin käytte täällä. Kyseessä siis ei ole mikään kebab-paikka vaan ihan oikea Turkkilainen ravintola.

Seuraavassa lisää Malabadin innoittamasta kokeilusta Turkkilaisen keittiön parissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti