18.10.2010

Vuohenjuustoleipä deluxe

Yleensä en voi sietää vuohenjuustoa, mutta tämä on parhaan makuinen lämmin leipä jonka olen koskaan tehnyt. Tätä voisi tarjota muillekin! Asiaan;

Lähdin viikonloppuna kauppahalliin aamiaiselle ja etsimään ideoita ruokaa varten. Ja kuinkas kävikään, kauppahalliin pystyi taas luottamaan. Päädyin tekemään vuohenjuusto-pihvi leipiä maustevoilla ja marinoiduilla sipulirenkailla ja peruna "jooppieta".

Leipiä varten ostin hyvää moniviljaleipää, Naudan ulkofilettä ja Espanjalaista vuohenjuustoa. Kuten sanoin, yleensä vuohenjuusto ei kuulu ruokavaliooni, mutta Juustosopin myyjä suositteli kuivahkoa, koostumukseltaan kuivan manchegon/zamoranon tyyppistä vuohenmaitojuustoa, joka olikin parasta maistamaani vuohenjuustoa. Ylivoimaisesti! No, takaisin asiaan, leipä tietysti huusi jotain vihreääkin joten hommasin suolaheinää ja herneenversoja.

Kauppalista
Lehtipihvi (naudan ulkofile, hakkaa ohueksi)
Hyvää vaaleaa leipää
Hyvää vuohenjuustoa
Suolaheinää (tai rucolaa)
Herneenversoja
Keskikokoinen sipuli
viinietikkaa (balsamico)
Sokeri
Sinappi
Voi
Valkosipuli
paprikajauhe
Suola
Cajunmauste
4 Perunaa (Kiinteää)
Hyvää majoneesia
oliiviöljyä

Jooppie:- Harjaa perunat hyvin ja laita keitä lähes kypsäksi. Sillävälin kun perunat kiehuvat, tee maustevoi ja marinoi sipuli;
- Kun perunat ovat lähes kypsiä ota ne pois kattilasta ja leikkaa lohkoiksi ja laita ne astiaan.
- Kaada päälle hieman oliiviöljyä, paprikajauhetta ja suolaa.
- Sekoita
- Kypsennä uunissa 225'C 10 min. (kiertoilma).

Maustevoi:- Sekoita pariin ruokalusikalliseen voita 1 puristettu valkosipulin kynsi, hieman paprikajauhetta ja cajunmaustetta.
- Rullaa voi tuorekelmun sisällä napiksi ja laita pakastimeen.

Marinoitu sipuli:- Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja laita samaan astiaan sipulin kanssa ½ rkl sokeria, ½ rkl viinietikka (balsamico), ½ rkl sinappia, vähän suolaa ja vähän mustapippurirouhetta.
- Sekoita aineet hyvin
- Laita maustumaan jääkaappiin (30 min. ->)

Vuohenjuustoleipä:- Laita leivän päälle hieman oliiviöljyä, sitten vuohenjuustoa.
- Paahda leipää uunissa (vaikka samalla pellillä perunoiden kanssa) kunnes juusto sulaa mutta älä polta leipää!
- Paista pihvi (noin minuutti/puoli) ja rivauta päälle hiukan mustapippuria ja suolaa

Annoksen kokoaminen:- Vuohenjuustoleipä pohjalle
- Suolaheinää ja herneenversoja
- Marinoitua sipulia
- Pihvi
- Maustevoi

Lisää lautasen reunalle uunista otetut perunalohkot ja laita perunoiden päälle hieman majoneesia.

Yleensähän Vuohenjuusto laitetaan pihvin päälle, mutta tämä käänteisjärjestys toimii erinomaisesti mielestäni. Yhdellä suupalalla suuhun tulee sekä suolaista maustevoita ja vuohenjuustoa, sekä makeahkoa marinoitua sipulia, johon yhdestelmään pihvi istuu kuin nenä päähän. Keveyttä ja raikkautta tuo suolaheinä ja herneenverso.

Että aikataulut täsmäävät suurinpiirtein, kannattaa aloittaa perunoista, sitten maustevoi, marinoitu sipuli, leipä ja pihvi, jolloin saat lautasellesi leivän ja perunat kuumina, eikä mikään ruoka joudu seisomaan ja odottamaan toistaan. Koko setin valmistusaika noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti