19.2.2011

Suolapähkinäsuklaata ja Limoncelloa

Ollaan lähdössä katsastamaan Kaliforniaa hieman kesämmällä, joten safkapolitiikka on kääntynyt "hieman" länttä kohden jo hyvissä ajoin. Raapaisin kasaan pienet coleslawit ja väänsin swiss-cheese hampparit. Virallinen täytteiden järjestys on: laatu sämpylä, Amerikkalaista sinappia, suolakurkku, ohuet sipulirenkaat, pihvi, Emmentalia, tomaatti, paistettu muna, salaatti ja ketsuppi. Kun tein jauskipihvejä, hinkkasin raa'an pihvin pintaan vielä hiukan ylimääräisenä BBQ rubia.

Jälkkäriksi tein hiukan pähkinäsuklaata jolla kuorrutin vadelmakääretortusta leikkaamani palat. Eli sulatin taloussuklaata vesihauteessa, murskasin maapähkinää morttelissa, jonne lisäsin vähän myös savustettua suolaa (tavallinenki suola käy), ja kaadoin suola-pähkinäärakeet sulan suklaan sekaan. Lisäksi lisääsin hiukan kuohukermaa ja sekoitin. Sitten vain kuorrutin suklaalla vadelmakääretorttupalat jotka olis kostuttanut n. 1 tl:lla sitrusliköööriä. Ja koko hoito jäähtymään jääkaappiin tunniksi.

Aika sikahyvä satsi taas!

Niin joo, nyt kannattaa alkaa taas tekemään kevättä varten limoncelloa, takaan että se kannattaa. Itse laitoin hetki sitten vuoden ensimmäisen limoncellosatsin tulemaan, ja muutaman viikon päästä nähdäään mitä siitä tulee. Täältä vanha Limoncello ohjeeni.

Limoncelloa odotellessa maistuu pikku pastis.

Santé!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti