5.3.2011

Teemalauantai: Thaimaa

Keksimme tulostaa eri maiden lippuja vanhaan peltiseen rasiaan ja tarkoituksena oli arpoa maa, jonka mukaan viikonpäivän ruoka muodostuisi. Arvonta suoritetaan luonnollisesti sokkona ja ensimmäisellä kerralla viimeviikonloppuna esiin nousi Tanska, jonka ympärille muodostuikin huikea Smörrebord ja itseasiassa koko menu. Tämä on muuten oli todella hauskaa, tulee kokeiltua erilaisia raaka-aineita ja tekniikoita. Päätimmekin siis jatkaa arvontoja tänä viikonloppuna ja esiin nousi Thaimaa. Ei muuta kuin laatimaan menua.

Pöytään päätyy tänään ensin omeletti riisillä Chilikastikkeella ja kurkulla, wokattuja riisinuudeleita mausteisen porsaan kera (valkosipuli, chili, makea soija, parsakaali, purjo, bambunverso, kalakastike ja srirachakastike), Satay kanaa (ei siis minulle) ja kookos-mango kreppejä. Ruokajuomaksi sopinee mausteinen, raikas ja hapokas kuiva Brown Brothers Muscat 2008 Australiasta.

Tjaa, palaan asiaan kohta jahka olen saanut maistettuakin aikaansaannoksia. Hetkeksi moro!

***

No niin, "paria tuntia myöhemmin".

Kao khai chiao - Omeletti riisillä ja kurkulla- Keitä basmatiriisi
- Paista omeletti erittäin kuumassa öljyssä wokkipannussa
- Kokoa annos niin että riisin päälle tulee omeletti ja mausta sriracha kastikkeella. Nauti paksujen kurkunviipaleiden kanssa.

Alkuun ajatteli että ruoka olisi kovinkin raskas, mutta ruokaolikin itseasiassa todella kevyt ja erittäin raikas! Aamupalana toimii taatusti, täyttävää, mutta kevyttä. Tätä pitää tehdä itsekin joskus aamupalaksi.


Rat Na - Nuudeleita ja porsaanlihaa - Keitä riisinuudelit
- Kuumenna kasviöljyä erittäin kuumaksi wokissa ja lisää pannun keskelle porsaanlihasuikaleet ja kypsennä
- Kun liha on lähes kypsäää lisää nuudelit, valkosipuli ja purjo ja wokkaa hetki
- Lisää kalakastike, makeaa soijaa, mustaa pippuria ja hieman sokeria & sekoita
- Lisää bambunversoja parsa ja sekoita.
- Tee annos ja lisää päälle chiliä, ja maun mukaan kalakastiketta ja makeaa soijaa. (Jos haluat voit tehdä maizenalla suurustetun kastikkeen wokkiin jääneestä liemestä, jonka kaadat annoksen päälle).

Hyvä setti, joskin chili pitäisi olla makuuni hieman voimakkaampaa. Wokin pohjalle muodostui mielenkiintoinen, melkeimpä karamellisoitunut sianlihanuudelikalakastikekerros joka oli samaan aikaan rapea, pehmeä, tahmea ja...herkullinen. Tekstuuri oli jotain uutta, joskin hyvää.

Krepit hoitikin rouva. Periaatteessa kyseessä oli lättytaikina kookosmaitoon ja soseutettua mangoa päälle ellen nyt väärin ymmärtänyt. Herkullista jokatapauksessa!

Viinistä myös pari sanaa, istui jotenkuten ruoalle, mutta happoja olisin kaivannut lisää. No, ainahan nämä itämaalaiset ovat vähintäänkin haastavia, ellei jopa mahdottomia viinille.

Johan on hyvää ja taas hieman erilaista. Orientaalit maut ja tuoksut täyttävät talon ja nettiradio posottaa Thaikanavia (kovin on melodramaattista muzakkia, täytyy sanoa) ämyrit punahehkussa.

Me Like!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti