16.6.2012

BBQ Babyribs ja raikas grillisalaatti

Tein exkursion Ylöjärvelle ja visiteerasin Lihan Mestarit Kaupassa. Hyvä lihakauppa, pankaan poiketen.

Ostin räkin possun babyribsejä (spareribsit selkäpuolelta, luut noin peukun paksuisia, babyribsit vatsapuolelta, luut noin pikkurillin paksuisia ja liha vähän mureampaa). Tein pidemmän kaavan mukaan, mutta nämä voi tehdä ilman isompia liotteluitakin, mutta parempaa näin tulee. Karamelisoitunut tahmea, makeahko BBQ pinta jonka alla suolaista rubia toimii kuin väärä raha (=hyvin)!- Aloita leikkaamalla lihasta kalvot pois (leikkaa pieni viilto ja kalvot lähtevät ihan vaan vetämällä irti).
- Laita liha likoamaan omenasiiderin ja sitruunamehun (2 dl siideri, 1 sitruunan mehu) seokseen puoleksi tunniksi.
- Kuivaa lihaa hieman ja hiero pintaan rubia ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
- Tee hiillos valmiiksi (hiiliä vain toiselle puolelle grilliä, toiselle puolelle folioastia tippuvalle rasvalle)
- Taittele foliosta pikku nyssäkkä ja laita sisään kourallinen vedessä liotettua omenapuun ja hikkorin seosta. Taittele nyytti kiinni. Ja laita hiillokselle.
- Ota liha jääkaapista ja penslaa se BBQ soosilla (Tuunasin tuon linkin BBQ-soosin siten että lisäsin joukkoon ½ omenaa kuorittuna ja raastettuna, sekä Poppamiehen Ahjoa teelusikallisen).

- Laita liha sille puolelle grilliä jossa ei ole hiiliä ja grillaa epäsuoralla miedolla lämmöllä kannen alla ainakin reilun tunnin (mitä kauemmin matalalla lämmöllä kypsennät sitä mureampaa matskua tulee).

Pensselöi lihaan vuorotellen molemmille puolille lisää BBQ soosia aina kun pinnasta on tullut hyvä. Noin 15 minuutin grillaamisen jälkeen viillä savustuslastu nyssäkän päällipuoli halki ja savua riittää noin puoleksi tunniksi.

Ribsien kylkeen sorvasin pienen salaatin grillatusta maissista, kesäkurpitsasta, tomaatista ja kevätsipulista ja lisäsin herkullisia ja mehukkaita uusia ruohosipulin kukkia mukaan.

Juomapuoli hoideltiin Saimaan Panimon tuotteilla.

Väitän että kiistatta yksi parhaita grillailuja joita olen tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti