7.6.2012

Flame

Kävin jo toistamiseen uudesa ravintola Flamessa Tampereen Hämeenkadulla ja täytyy sanoa ravintolan olevan todella positiivinen yllätys (molemmilla kerroilla)! Odotin täkäläistä "Amerikkalaista" perushampparipaikkaa, mutta tulos olikin piirun verran oikeaan Amerikkalaiseen suuntaan sekä palvelun että ruoan taholta.

Ovella heti meidät otettiin iloisesti vastaan ja ohjattiin suoraan pöytään, ja ilmoitettiin tarjoilijan saapuvan pikimiten, kuten kävikin. Valitsin alkuruoaksi friteerattuja katkaravunpyrstöjä ja pääruoaksi Meksikolaisen Hampurilaisen.

Katkaravut olivat miellyttävän mehukkaita ja hyvän makuisia. Voisi jopa ajatella niiden olleen itse leivitettyjä, mutta vaikea uskoa. Mehukkaita katkarapuja siis jotka olivat juuri sopivan kypsiä, leivitys oli erinomaisen hyvä, hieman sitruksisen oloinen.

Pääruokahampurilaisen piti olla tulinen, mutta haaveeksi jäi (no, ehkä johtuu allekirjoittaneen hieman kohonneesta toleranssista tuon tulisuuden suhteen noiden omien chilien takia). Sen sijaan chilikastike oli miellyttävän makeahko, joka toimi hyvin erinomaisesti paistetun, mehukkaan pihvin kanssa. Jokaisella puraisulla pihvin sisältä tirahti suolaista lihan omaa paistinnektaria (rasvaa?), joka toimi makeahkon chilin kanssa tosi hyvin. Ranskalaiset taisivat olla itse tehtyjä, osa ehkä hieman turhan kauan rasvakeitettyjä, mutta hyviä, ja annoksessa oli harvinaisen kelvollinen BBQ kastike, jossa appelsiinin maku toimi hyvin kirpeällä tavalla.

Sangen erinomainen suoritus, ollaan jo melko lähellä sitä mihin perusdinereissä roadtripeillä tottui. Muutenkin vaikutteet Amerikasta olivat selkeitä. Kokiksen (Pepsin) kanssa toimi ilmainen refill systeemi, mikä on mukavaa. Kun juomassa on jäitä, maksuton refill kuuluu asiaan (juomaa menee lopulta vakio määrä verrattuna jäättömään).

Palvelussa vastaanotto-tarjoilija systeemi toimi hyvin, ainoa ero Amerikkalaiseen oli että tarjoilija ei esitellyt itseään "Hei, minä olen...Sirpa ja toimin tarjoilijananne" (se olisikin ollut hyvä extra vivahde). Palvelu oli kuitenkin nopeaa ja mukavan ystävällistä, harvoin täällä törmää tuollaiseen. Myös ravintolan interiööri oli ihan hyvin tehty. Menu oli mukavan yksinkertainen ja selkeä.

Pihvi oli erittäin hyvä, melko "raaka" (hyvä medium) täkäläiseen keskiarvomakuun mutta juuri sopivan kypsä omaan makuuni. Jauskiaha ei ole viisasta jättää roseksi ellei sen tuoreudesta ole takeita, mutta uskon kyllä sen täällä olevan tuoretta ja laadukasta. Ja jollei miellytä, voihan sen pyytää kypsänä. Hampurilaisen sämpylässä oli oikeastaan ainoa ero Amerikan versioon verrattuna, mutta sekin oli hyvä.

Ruoan hinta-laatu oli hyvin kohdallaan, ehkä hieman korkea annoksen kokoon nähden, mutta laatuunsa nähden tosi hyvä. Ensimmäisellä kerralla söin BBQ hampparin, ribsejä ja katkarapuja ja taso oli silloin liki yhtä hyvä (taisi paikka olla avattu edellisenä päivänä jolloin pienet kämmit ymmärtää jotenkin. Laatu oli silloinkin ihan hyvä.).

Ainoa pikku toive olisi että listalle tulisi joku hyvä Amerikkalainen olut, esimerkiksi Anchor Breweryn tuotteita tai jonkun muun pienemmän talon tuotteita. Viinilistalla sentään oli Yhdysvaltojakin. Ruokalistalle voisi myös sopia all day served breakfast; pari pekonin siivua, hash potatoes, paistettua munaa tai vaikka French toast. Yksinkertaista ja nopeaa. Kahvia en maistanut, mutta sen pitää olla laadukasta tällaisessa paikassa ja tuoreista appelsiineista puristettu mehu kuuluisi kuvioon. No, tässä mennään kyllä jo vähän pilkunviilaamisen puolelle, menu on hyvä ja yksinkertainen ja ruoka hyvää, mutta jos autenttista meininkiä hakisi niin...

Ei ehkä maailman gourmet:n terävin huippu, mutta Amerikan henkiseksi dineriksi erinomainen suoritus. Ja kun olen jankannut siitä hyvästä palvelusta, kerrankin sitä oli tarjolla.

Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti