3.2.2012

Ideoita viikon ruokalistalle

Meillähän noudatetaan aina silloin tällöin tätä Teemalauantai perinnettä josta olen kertonutkin aiemmin, jossa siis sokkona nostetaan purkista jonkun maan lippu ja tehdään ko. maan ruokaa.


Aiemmin oli myös tapana, jolloin olin vielä monikansallisessa korporaatiossa duunissa, katsoa muiden tehtaiden ruokaloiden menuja (meillä oli Saksassa muutam, Aasiassa ja useampia Yhdysvalloissa) intran kautta ja valita koko viikon safkat sen perusteella, mitä valitsemassani dinerissä oli viikon lounaslistalla.


Esim.


Mon
Pekoniin käärittyä lihamureketta ja ruskeaa kastiketta ja valkosipulimuusi (ruskean kastikeen osaa tehdä kaikki ja valkosipulimuusi, lisää muusin joukkoon paahtamaasi valkosipulia esim pyreenä).


Tue
Chilidog ja coleslaw (tee perus hodari, mutta lapa päälle vielä tymäkkää chilistä jauhelihasoosia ja cheddar-raastetta).


Wed
Jerkki kanaa (tai lihaa), villiriisiä ja kirsikkatomaatteja


Thu
Pekoni-Cheddar Hampurilainen ja perunapaistos (Hamppari ei tarvinne ohjetta. Väliin soosiksi tätä).


Fri
Quesadilloja ja maissisalaatti


Tässä yksi toteutettu vaihtoehto.

2 kommenttia:

  1. Vitsit kun olis aikaa ja varaa alkaa toteuttaa vastaavia kokeiluja kotosalla :) Niin--ja syojia! Yksinelajan ei oikein ole kannattavaa tehda testailuja kun ruokaa jaa yli liiankin kanssa ja raaka-aineet tulevat vaistamatta tonnikalaa ja kananmunia kalliimmiksi ;) Mutta heratit inspiraationi "hatusta-vetamis-ideallasi"! Tata voisi mahdollisesti kokeilla kunhan palaan kotilomille Suomeen. Siina ei sitten muuta ehdi kun ruokaa laittaa mutta mikas sen parempaa yhteista tekemista olisikaan :) Kokkaaminen ja syominen, njam.

    Taannoin jarjestin perheelleni eri maiden illalliskokonaisuuksia kerran viikossa: kavimme lapi italialaisen, ranskalaisen, kiinalaisen, venalaisen ja japanilaisen keittion perinteita ja jai houkutus jatkaa perinnetta edelleen. Tosin mukaan kutsuttu mummo valitti jo toisen kokeilun jalkeen: Mikset sina tee ihan vaan suomalaista ruokaa? ;)

    VastaaPoista
  2. No meidänkin kahden hengen perheessä on vähän vastaavaa, rouva kun ei syö lihaa ja oma dieetti on sangen lihapainotteinen. Kana olisi yhteinen tekijä, mutta sille olen äärimmäisen allerginen. Eli meilläkin periaatteessa on yhden hengen ruokakunnat saman katon alla. Safkaa jää täälläkin yli, toisaalta on oppinut yhdistelemään siten että samasta raaka-aineesta voi tehdä sangen erilaisia ruokia peräkkäisinä päivinä.

    Toi "Miksette te vaan tee Suomalaista ruokaa" kuulostaa kanssa kovin tutulle... "Tämä riisi on kyllä ihan hyvää mutta kastike vähän erikoista. Saiskos tämän kanssa ihan vaan keitettyjä perunoita?" 8-[

    VastaaPoista