22.9.2012

Omia Suolakurkkuja

Kaupassa oli vielä turskisti avomaankurkkuja, joten piti tehdä vielä niitä suolakurkkuja. Tai maustekurkkuja siis. sama mausteliemi käy aika moneen, niin chilien ja paprikoiden kuin suolakurkkujen tekemiseen.

Pikku pussillinen avomaankurkkuja
4 kynttä valkosipulia
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 dl hunajaa
1 rkl suolaa
nippu basilikaa
sinapinsiemeniä
määrät siis "noin-määriä", maista

- Laita lasipurkit 110'C uuniin vartiksi
- Pilko avomaan kurkut ja valkosipulit reiluiksi siivuiksi
- Tee vedestä ja väkiviinaetikasta 1:1 seos
- Lisää hunaja
- Kiehauta
- Lado kuumiin laspurkkeihin vuorotellen avomaankurkkuviipaleita, valkosipulia, avomaan...jne
- Lisää päälle basilikaa ja ripaus suolaa
- Kaada päälle kuuma liemi ja lisää sinapin siemenet
- Sulje purkkien kannet

Kun purkit hiljalleen jäähtyvät tiskipöydällä, ne umpioituvat ja kuulet naksahduksen korkista kun vakuumi on syntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti