Kaupassa oli vielä turskisti avomaankurkkuja, joten piti tehdä vielä niitä suolakurkkuja. Tai maustekurkkuja siis. sama mausteliemi käy aika moneen, niin chilien ja paprikoiden kuin suolakurkkujen tekemiseen.
Pikku pussillinen avomaankurkkuja
4 kynttä valkosipulia
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 dl hunajaa
1 rkl suolaa
nippu basilikaa
sinapinsiemeniä
määrät siis "noin-määriä", maista
- Laita lasipurkit 110'C uuniin vartiksi
- Pilko avomaan kurkut ja valkosipulit reiluiksi siivuiksi
- Tee vedestä ja väkiviinaetikasta 1:1 seos
- Lisää hunaja
- Kiehauta
- Lado kuumiin laspurkkeihin vuorotellen avomaankurkkuviipaleita, valkosipulia, avomaan...jne
- Lisää päälle basilikaa ja ripaus suolaa
- Kaada päälle kuuma liemi ja lisää sinapin siemenet
- Sulje purkkien kannet
Kun purkit hiljalleen jäähtyvät tiskipöydällä, ne umpioituvat ja kuulet naksahduksen korkista kun vakuumi on syntynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti