7.9.2012

Itsetehtyä pestoa ja pastaa

Poimin kasvihuoneesta loput basilikat ja pari valkosipulia pestoa varten. Vaikka kaupankin pesto on pääsääntöisesti ihan OK, on omatekemä tuoreena kerrassaan herkullista! Tätä syö pastan kanssa ihan sellaisenaan, vaikka normaali ruokavalioni yleensä huutaakin kylkeen lihaa.

Pesto
1 litra basilikanlehtiä (vastannee 2 ruukkua)
1 valkosipuli (mono) tai 4 kynttä
0,5 dl pinjansienemiä tai cashew pähkinöitä
1 tl suolaa
7 rkl tuoretta raastettua parmesaania
2 dl oliiviöljyä
mustapippuria

- Paahda pinjansiemeniä tai pähkinöitä pari minuuttia kunnes ne ovat kullan keltaisia
- Laita aineet tehosekoittajaan ja hienonna hienoksi (parikymmentä sekuntia)
- Kaada öljy 4 osassa joukkoon ja sekoita kunnes seos muodostuu tahnaksi
- Kaavi tahna astiaan ja kaada päälle tilkka oliiviöljyä ettei pesto tummu. Suljettuna pesto säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Keitä hieman fettucineä tai linguinia ja sekoita pestoa joukkoon haluamasi määrä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti