Katunäkymää |
Saksalainen, Ranskalainen ja Italialainen keittiö lyövät kättä hauskalla tavalla enkä oikein tiedä mitä Sveitsiläinen keittiö itseasiassa on?
Koitin matkalla välttää tavallaan tietoisesti ravintoloissa syöntiä, ja ostin sapuskat muutamaa kertaa lukuunottamatta katukioskeista. Saksasta on tullut vahva makkaraperinne, erilaisia wursteja kapankaalin, leivän, muusin tai vaan jumalattoman ärmäkän sinapin kyytipoikana. Ja kylkeen parin desin stobe paikallista lageria. Ajatusleikki; jos Suomessa saisi snagarilta olutta, tarjoiltaisiinko se lasista vai jostain jogurttipurkkia muistuttavasta muovikiposta? Aivan! Tosin enpä juuri muualla ole koskaan törmännyt tällaiseen määrään kertakäyttöroinaa kuin Suomessa. Ehkä vakuumieinekset ja kertakäyttöastiat kulkevat käsikädessä?
Perusleipomo, sekä makeampaa että suolaisempaa. |
Vadelmajustokakkua jälkkäriksi. |
Niin tosiaan, ja Sveitsiläinen suklaahan on huikeaa ja sitä on myynnissä siellä täällä.
Mielenkiintoisesti sekoittunutta katukeittiötä! Aamupalaksi luonnonjogurttia, hedelmiä, croissanteja ja erilaisia salameita tymäkän kahvin kera, sitten kadulla n-määrää erilaisia makkaroita, suolaisia leivonnaisia ja paikallista olutta jonka päälle vähän suklaata ja yrttiliköörejä. Illalla ehkä jotain focaccia tai pizza tyyppistä murkinaa. Aika nappi veto tuo matka!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti