7.4.2014

Kinkkua, Gorgonzolavaahtoa ja parmesaania. Evässalaatti.

Viimeviikolla päätin kokeilla vähän erilaisia eväsruokia duunissa. Olen viimeaikoina sortunut liian usein einestyyppiseen ratkaisuun, joten päätin kokeilla hieman jotain muuta välillä.

Päivä 1
Schwartzwaldinkinkkua romainesalaattipedillä, gorgonzolavaahto ja balsamicoreduktio sekä parmesan lastu.

4 siivua Schwartzwaldinkinkkua
Romainesalaattia
Balsamicoviinietikkaa
Sokeria
Pala Gorgonzolaa (sinihomejuusto)
½ purkkia Mascarponea
½ dl parmesan raastetta

- Sekoita hyvin ja tasaisesti Mascarponen sekaan noin 2 rkl gorgonzolaa ja vatkaa hetki
- Paahda Schwartzwaldinkinkkua pannulla noin 30 sekuntia
- Samalla kun paahdat kinkkun, lisää pannulle parmesanraaste ja anna sulaa pitsimäiseksi. Ennenkuin Parmesan on täysin sulanut, nosta se pois pannulta ja anna kovettua kaurakeksimäiseksi.
- Laita balsamicoa hieman kasariin, lisää vähän sokeria ja keittele kasaan

Nämä kaikki voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, aikaa menee ehkä 10 minuuttia, ja seuraavana päivänä ainekset mukaan ja kasaa työmaalla annos. Kasaa. Pohjalle salaatinlehti, päälle kinkkuruusuke, gorgonzolavaahto ja parmesanlastu, sekä päälle pirskottelemalla balsamicoreduktio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti