20.5.2014

Makkararanking 2014

Pitääpä taas tehdä kesälle makkararanking. Kabanossit ja muut olen tässäkin blogissa jo arvostellut, joten koitan kerätä tähän vain uusia tuttavuuksia. Päivitän samaa tekstiä sitä mukaan kun uusia maistelen. 

Mulla on hieman sellainen kuva että makkaroiden taso on noussut (joskin olen ajautunut tietoisesti hieman kauemmas isoista lihatehtaista), mikä johtunee pienemmistä makkaranvalmistajista jotka tekevät makkaraa maun takia, ei välttämättä maksimaalisen katteen takia.  

Start your engines and get set to go!  

Rööperin chiligrilli
Helsingin Makkaratehdas
Tasapainoinen, normaalisuolainen grilleri, jossa maut ja rasva hyvässä tasapainossa. Koostumus karkeahko jossa massan seassa pieniä chilin paloja. Keskitulinen. Sangenkin kelvillinen grilleri.
8/10

Salsiccia
Wigren
Ilmeisesti vain Wigrenin tehtaanmyymälässä myytävä upea raakamakkara. Yksi parhaita, äh jakaa parhaan paikan Galicialaisen raakachorizon kanssa. Paras maistamani makkara siis. Uskomattoman mehukas ja intensiivisen maukas makkara. Suola, rasva, koostumus täydellisesti balanssissa. Tulee mieleen hieman bratwurstin ja chorizon hybridi. Vaikea kuvitella miten tuosta voisi enää parantaa.
10/10

Omenalenkki
Wigren
OK perusmakkara. Omalla kohdallani joudun toteamaan koostumuksen hieman liian kuivaksi, myös omena oli hieman haussa. Mielenkiintoinen makkara joka ei aivan lunastanut odotuksia.
6/10  

Grillinysä
Wigren
Hyvä minimakkara. Hieman liian suolainen, hieman liian rasvainen, mehukas ja maukas. Erimomainen siis erityisesti hitaasti hiilloksella valmistettuna.
8/10  

Juustonysä
Wigren
Muuten sama kuin edellinen luonnehdinnaltaan, juustoa sopivassa suhteessa, paistaessa ulostullessaan napalmin lämpöisenä ja jäähdyttyään jättää mukavan tahmean suolaisen maun. Juustomakkaroiden edotonta parhaimmistoa. 8/10  

Chilijuustonysä
Wigren
Muuten sama kuin edellinen, mutta chiimakkaroiden sarjassa esim Rööperiläinen pesee tämän selkeästi.
7/10  

Krakovanmakkara
Lidl (En nyt muista valmistajaa, ei Dulano)
Mitähän tälle on tapahtunut? Ennen oli suosikkimakkaroitani, mutta nykyään makkara on, maukas kyllä, mutta persoonaton kuiva keppi. 
5/10  

Chilisulatejuusto Wilhelm
Atria
Perusmakkara jossa ei juuri chilinmakua ja juustomakkarana keskinkertainen. Mukavan mehukas kuitenkin, mutta koostumuksessa on jotain kummallisen pehmeää, enkä saa tähän millään kunnon pintaa. 6/10  

Feta-mustapippuri Wilhelm
Atria
Paras Wilhelm-sarjasta. Muuten tuon Chilisulatejuuston tyyppinen, mutta koostumus miellyttävämpi, karkeampi ja suolaisempi.
7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti