6.5.2014

Grilli kuumana 2014. Makkarat, ribsit, pulled porkit.

Kansas city sweet 'n smoky
spareribs & slaw
Grillikausi 2014 starttasi kovin myöhään tänä vuonna ja aiemman vuoden olenkin väsäillyt kiertoilmalla uunissa. Etäisesti grilliä saat simuloitua laittamalla pakin (tai pellin) päälle ritilän, jonka päälle vasta lihan. Esim pulled porkin tekeminen on pala kakkua tuolla konstilla ja saat kontrolloitua lämpötilan hyvin, joskin se savun aromi katoaa (saat kyllä osittain paikattua sen hyvällä BBQ soosilla).

Olen käynyt hieman läpi noita tulevam kauden grillimakkaroita ja yksi peruskyrtsä on maininnan arvoinen, Wigrenin Nysä. Hieman liian suolainen, hieman liian rasvainen eli täydellisen herkullinen ja mehukas tuote.Myös itsetehty salsa on hyvä
lisäke grillimakkaralle.
Lisäksi toinen makkara on löytynyt joka on yksi parhaita (voisi jopa sanoa paras) maistamiani makkaroita. Taas Wigrenin valmistama salsiccia raakamakkara. Valurautapannulla paistettuna aivan uskomattoman mehukas ja maukas makkara jossa kaikki komponentit ovat erinomaisessa tasapainossa. Ostakaa tätä! Se on käsky!

Olen lisäksi käynyt läpi noita alueen lihakauppoja, Ylöjärven Lihan Mestarit on erinomainen samoin Wigrenin tehtaanmyymälä Sarankulmassa Pirkkalassa. Vai onko se Tampereen puolella? Wigreniltä hain isot räkit porsaan ribsejä joista tuli loistavia! Kansas city sweet 'n smoky spareribs & slaw. tarvittaessa lisäilen ohjetta tänne. Etäisesti samalle osastolle menee muuten perunasalaatti, johon kaivoin ideoita tuolta tähtien ja raitojen maasta.


Wigrenin salsicciaa tehtaanmyymälästä
ja dijonia sekä tabouleh pikku
twistillä. Taboulehin sekaan hieman 
habanerokastiketta joka sopii
hyvin makupalettiin. Päälle 
Nicaraguan luomumokkaa.
Työkuvioissa kävin taannoin illallistamassa erään Ruotsissa asuvan Hollantilaisen tutun kanssa ja kävi ilmi että mies on suuri grilliaktivisti. Hänellä on mm. Amerikkahenkinen metrikakkonen hiiligrilli jossa mahtuu paistamaan ja savustamaan kokonaisen sian. Aparaatti painaa yli 200kg ja piirustus hiilikaukaloineen oli tavattoman mielenkiintoinen. Mielenkiintoista kuinka samankaltaiset harrastukset (blues, American food, pienpanimo oluet ja BBQ) oli molemmilla ja tätäkautta liikesuhdekin piristyi mukavasti kun molemmat tietää haasteet joita Skandinaavinen sääkin pelkästään tuo BBQ elämäntavalle.  

Anyway, hän antoi vinkin että ostaa sikäläisestä halal kaupasta lihat kahdesti viikossa, niissä kuulemma myydään parhaat lihat. Pitänee kokeilla tuota Sammonkadun Emin lihamestari halal lihakauppaa ja testata väite.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti