16.5.2010

Aioli Porilainen

Tänään on vanhan suosikkini, Porilaisten vuoro. Porilaiset onnistuvat mainiosti grillissä siinä missä muukin ruoka, mutta tuovat kuitenkin hieman vaihtelua.

Nämä eivät ole aitoja Porilaisia, vaan oma versioni niistä.

Porilaiset
Kannuswursti/Balkankiekko tai muu makkarapihvi
Pitaleivät
Sipuli
Suolakurkku
Tomaatti
Salaatti
Sinappi
Ketsuppi
Aioli

- Laita kuumaan hiiligrilliin makkarapihvit
- Tee aioli. Jos et halua tehdä aiolia itse, osta kevytmajoneesia, purista sitä 2 rkl kuppiin ja murskaa sekaan valkosipulin kynsi ja lisää hieman mustapippuria ja suolaa sekä pari tippaa sitruunamehua.
- leikkaa sipuli renkaiksi, tomaatti ja suolakurkku siivuiksi ja revi salaatin lehdet haluamaksesi.- Kun pihvit ovat valmiita pyyhi pitaleipien pinta märällä kädellä ja laita pitaleivät kuumaan grilliin kunnes ne pullistuvat (max 30 sekuntia)
-Heti kun pitaleivät pullistuvat ota ne grillistä ja välittömästi leikkaa saksilla halki niin että kansi jää vielä hieman toisesta reunasta kiinni
- Sivele kannen/pohjan sisäpinnalle lusikallinen aiolia, lisää tomaattia, salaattia ja ketsuppia.
- Aseta makkarapihvi salaatin päälle ja lisää suolakurkkua, sipulirenkaat.
- Lisää lopuksi sinappi. Älä käytä Koti/Turun yms sinappia tähän, vaan "kuivaa" hotdog sipnappia tai Dijon sinappia
- Nauti hyvän oluen kanssa

Valkosipuli ei maistu annoksessa kuin aavistuksen, ennenkuin hieman voimakkaampana aromina jälkimaussa. Käyttämällä laadukkaampaa makkaraa; Kannus-, Tammer-, Balkan- yms wursti; näistä saa ihan armottoman hyvän setin joka maistuu taatusti. Pääasia on että markkara on hieman voimakkaampaa ja lihaisaa, toisaalta myös aiolin pitää maistua aavistuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti