Tänään on vanhan suosikkini, Porilaisten vuoro. Porilaiset onnistuvat mainiosti grillissä siinä missä muukin ruoka, mutta tuovat kuitenkin hieman vaihtelua.
Nämä eivät ole aitoja Porilaisia, vaan oma versioni niistä.
Porilaiset
Kannuswursti/Balkankiekko tai muu makkarapihvi
Pitaleivät
Sipuli
Suolakurkku
Tomaatti
Salaatti
Sinappi
Ketsuppi
Aioli
- Laita kuumaan hiiligrilliin makkarapihvit
- Tee aioli. Jos et halua tehdä aiolia itse, osta kevytmajoneesia, purista sitä 2 rkl kuppiin ja murskaa sekaan valkosipulin kynsi ja lisää hieman mustapippuria ja suolaa sekä pari tippaa sitruunamehua.
- leikkaa sipuli renkaiksi, tomaatti ja suolakurkku siivuiksi ja revi salaatin lehdet haluamaksesi.- Kun pihvit ovat valmiita pyyhi pitaleipien pinta märällä kädellä ja laita pitaleivät kuumaan grilliin kunnes ne pullistuvat (max 30 sekuntia)
-Heti kun pitaleivät pullistuvat ota ne grillistä ja välittömästi leikkaa saksilla halki niin että kansi jää vielä hieman toisesta reunasta kiinni
- Sivele kannen/pohjan sisäpinnalle lusikallinen aiolia, lisää tomaattia, salaattia ja ketsuppia.
- Aseta makkarapihvi salaatin päälle ja lisää suolakurkkua, sipulirenkaat.
- Lisää lopuksi sinappi. Älä käytä Koti/Turun yms sinappia tähän, vaan "kuivaa" hotdog sipnappia tai Dijon sinappia
- Nauti hyvän oluen kanssa
Valkosipuli ei maistu annoksessa kuin aavistuksen, ennenkuin hieman voimakkaampana aromina jälkimaussa. Käyttämällä laadukkaampaa makkaraa; Kannus-, Tammer-, Balkan- yms wursti; näistä saa ihan armottoman hyvän setin joka maistuu taatusti. Pääasia on että markkara on hieman voimakkaampaa ja lihaisaa, toisaalta myös aiolin pitää maistua aavistuksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti