Olen lähes koko kesän tullut toimeen grilli- ja tortilla ravinnolla, johon päätin etsiä hieman uusia tuulia jälkkäriosastolta.
Ruoaksi väsäsin jossain määrin luomu hamppareita, reseptejä en nyt ala tässä sen kummemmin erittelemään, jokainen osaa tehdä kyllä jauskipihvejä ja niistä hampppareita. Luomun tästä tekee se että kaikki käytetyt kasvikset ja yrtit ovat itse kasvatettuja omasta maasta. Lisäksi hamppareihin ostin hiukan laadukkaampaa leipää, lihaa ja kypsää cheddaria, ja kuten mainitsin loput olivatkin omaa 2010 satoa.
Mutta nyt siihen sorbettiin. Tässä on toistaiseksi paras tekemääni sorbetti, joka on itseasiassa myös todella helppo.
Ananas-Lime Sorbet
4 annosta
½ Ananas
1 Lime
3 dl vettä
1,25 dl sokeria
- Laita paistivuoka pakastimeen
- Kaada sokeri veden sekaan ja kiehauta nopeasti jotta sokeri liukenee ja ota pois liedeltä heti kun sokeri on liuennut
- Raasta limen kuori ja halkaise lime
- Laita limen kuori raaste sokeriveden sekaan ja purista mukaan puolikkaan limen mehu
- Jäähdytä sokeri-lime-liemi (laita kattila esim kylmään vesi"hauteeseen"
- Kuori ananas, pilko muutamaan pienempään palaan ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon toisen limenpuolikkaan mehu.
- Kun sokeri-lime-liemi on jäähtynyt, lisää sekaan ananas-lime sose ja ja sekoita
- Kaada seos pakastimesta ottamaasi kylmäään paistiastiaan ja laita pakastimeen noin 2 tunniksi
- Kaavi reunoilta jäätynyttä hilettä keskelle asiaa keoksi noin 15 minuutin välein. Hilettä pitäisi alkaa muodostumaan noin puolen tunnin kuluttua ja kaiken nesteen pitäisi muuttua hileeksi 1½-2 h kuluessa. Jos et kaavi reunoilta hilettä keoksi, koko astia jäätyy jääblokiksi mikä ei ole tarkoitus.
Tätä sorbeeta voi tuunata yrteillä, uskoisin että kanelibasilika, minttu tai Sveitsinminttu istuisi tähän loistavasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti