20.11.2010

Yksinkertainen matka etelä-Eurooppaan

Pitkästä aikaa teki mieli tehdä safkaa oikein kunnon menu. Tämä olikin vierailu koko etelä-Eurooopan keittiöihin, jossa mielestäni ruoat istuivat sangen erinomaisesti toisiinsa, ollen samalla äärimmäisen yksinkertaisia, eikä ruoan laittaminen vienyt aikaa kuin hetken.

Juustoa ja ilmakuivattua kinkkuaHain kauppahallista Manchegojuustoa (ei kuivaa) ja Serranokinkkua. Käärin nopan kokoiset Manchegopalaset Serranoon, cocktail tikulla kiinni ja päällimmäksi viinirypäle. Päälle kaadoin hieman valkosipulilla ja timjamilla maustettua oliiviöljyä jonka tein jo aiemmin (muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä jonka sekaan puristin valkosipulin kynnen ja hieman timjamia ja annoin maustua tovin). Kyytipojaksi joku mukava Cava tai siideriä.

Vitello Tonnato Piispan tapaanPurkillinen tonnikalaa, pari ruokalusikallista kapriksia, lusikallinen kapristen "lientä", puolikas valkosipulin kynsi, 1 tl sitruunamehua ja puoli teelusikkaa Dijon sinappia sekä reilu 1 dl majoneesia. Koko hoito sauvasekoittimella kunnolla hienoksi ja tarjoillaan vasikan, pastramin tai suolalihan (jota itse käytän) päällä. Kyytipojaksi Crowmoor Extra dry.

Ranskalainen SipulikeittoOhje täällä. Seuralaiseksi vaikka joku maanläheinen siideri.

Pihvi ja salaattiaPaista perus-entrecote pippurilla, suolalla ja rosmariinilla maustettuna (ja laita pohjalle), päälle viinisuolaheinää, herneenversoja ja salottisipulia. Päälle kaadetaan pihvin paistinrasva. Tarjoa vaikka Yellow Tail Shiraz:n kanssa.

VaniljapyörreJos saat jostain Pasteis de Belem tyylisiä leivonnaisia, osta ne suoraan kondiittorilta ja tarjoa sellaisenaan Espresson/Cappucinon ja Baileysin kera.

Jäätelöä suolapähkinöillä ja kinuskikastikkeellaVaniljajäätelöä ja suolapähkinöitä joiden päälle kaadetaan kinuskikastiketta. Kyytipojaksi Ron Zacapa Centenario 23 anos.

Smokehead Islay Single Malt


PS: Jos pidätte ruokablogia, älkää käyttäkö kuvaamiseen kännykkää vaan kunnon kameraa, säästytte paljolta harmilta...

2 kommenttia:

  1. Jaahas, mä taidan tulla teille syömään..

    VastaaPoista
  2. No tervetuloa vaan, nyt on enäää kyllä jämiä jäljellä. Ja kohta tohotetaan Creme Bruleeta!

    VastaaPoista